Zpravodajství Brno

Čeští házenkáři na Novoročním turnaji potrápili silné soupeře

Velikost textu:

Brno, Hodonín - Čeští házenkářští reprezentanti obsadili na domácím Novoročním poháru až čtvrté místo. Tým, kterému při zápasech v Brně a Hodoníně chybělo několik opor, ale na turnaji přesto zanechal dobrý dojem. Stejně jako Michal Dostalík, brněnský hráč, který se do reprezentace vrátil po osmi letech. 

Házená
Házená

Dvě prohry a jedna remíza – taková je bilance českých házenkářů na jedné z posledních prověrek před klíčovými kvalifikačními souboji o evropský šampionát. Mrzet může domácí reprezentační výběr jen úvodní prohra o osm gólů se Slovenskem. Se silným Maďarskem dokázal neúplný český tým remizovat a prvním Polákům podlehl výběr Vladimíra Habera a Jaroslava Hudečka o jedinou branku. "Borcům musím moc poděkovat, každý z nich se dokázal se svou rolí v týmu dobře vypořádat. Když tým bude kompletní, můžeme opravdu konkurovat i soupeřům ze světové špičky," zhodnotil výsledky trenér české reprezentace Vladimír Haber.

přehrát video
Česko - Polsko


Po osmi letech zažil úspěšný comeback do reprezentačního dresu i zkušený pivot Králova Pole – Michal Dostalík. A s podporou domácího publika ukázal, že jeho útočné kvality obstojí i na mezinárodní scéně. "Byla to pro mě čest zahrát si zase za reprezentaci. Chtěl bych moc poděkovat trenérům i klukům, kteří se mě snažili dostávat do šancí. Navíc ta podpora domácího publika byla fantastická," popsal reprezentační pivot Michal Dostalík.

přehrát video
Čeští házenkáři těsně podlehli Polsku

Příští týden čeká český reprezentační výběr ještě turnaj ve Švédsku. Do Brna se házenkářští reprezentanti opět vrátí začátkem dubna, kdy je čeká důležitý kvalifikační zápas proti Německu.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.