Zpravodajství Brno

Výkony hokejového Znojma mají v mezinárodní lize zatím kolísavou úroveň

Velikost textu:

Znojmo – K historickému kroku se před letošní sezónou odhodlalo vedení znojemských hokejistů. Orli se odhlásili z druhé nejvyšší domácí soutěžě a naskočili do rakouské Erste Bank Eishockey Ligy (EBEL). V té kromě týmů ze země našich jižních sousedů nastupují i družstva ze Slovinska, Chorvatska a Maďarska.

Trenér hokejového klubu Znojemští Orli Martin Stloukal
Trenér hokejového klubu Znojemští Orli Martin Stloukal

Vítězná série orámovaná dvěma řadami špatných výsledků. Tak by se ve zkratce dalo charakterizovat dosavadní působení znojemských Orlů ve středoevropské soutěži. Z prvních sedmi kol totiž dokázali vyválčit jen jediné vítězství a u týmu proto skončil trenér Karel Soudek. Toho na střídačce vystřídal jeho asistent Martin Stloukal.

Kouč loňských juniorských mistrů republiky zjednodušil znojemskou hru a nový styl přinesl čtyři vítězství v řadě. S prázdnou ze Znojma musel odjíždět dokonce i rakouský šampion ze Salcburku, který v evropském poháru letos porážel i česká extraligová družstva.

0Až do roku 2006 výhradně národní liga rakouských týmů. Jako první se přidala slovinská Jesenice, o rok později i její konkurent z hlavního města - Olimpija Lublaň. Dále ligu rozšířil maďarský Székesfehérvár a také chorvatský Medveščak Zagreb. Právě zápasy Medvědů jsou v jinak nehokejové zemi velkým tahákem a lákají až patnáct tisíc fanoušků. Znojemští Orli doplnili ligu před letošní sezónu, ta má tak v současné době jedenáct účastníků. Posledním mistrem je Red Bull Salcburk.

V následujících pěti zápasech už ale Znojmo přidalo jen jedinou výhru. Dodatečně bude muset dohrát zápas s Klagenfurtem, který musel být předčasně ukončen kvůli neodstranitelné díře v ledu.

Zatím poslední zápas odehráli Orli v neděli večer s tabulkovým sousedem z Grazu. Bodovat ale nedokázali, v každé třetině obdrželi po jednom gólu a prohráli 0:3.

Cílem Znojma je start v play off, do něj se šest družstev probojuje přímo, další dva si vyřazovací boje musí zasloužit v nástavbě.

Nová soutěž se zsmlouvá i znojemským fanouškům, v EBEL lize startuje mnoho hráčů se zkušenostmi z NHL a reprezentací. Místo starých hal tuzemských prvoligových týmů čekají příznivce Orlů výjezdy do nablýskaných evropských arén. Na domácí zápasy chodí pravidelně zhruba dva a půl tisíce fanoušků. Loni to bylo zhruba o tisícovku méně.  


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.