Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

22. 4. 2003

Tomáš Hanák prohrál sázku, ale Kuře vyhrálo

5. ročník veřejné sbírky " Pomozte dětem!" pořádaný Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti (NROS) vyvrcholil na Velikonoční pondělí 21. dubna 2003 velkým večerním pořadem České televize ("Kuře uvádí velkou show", "Koncert pro Kuře", "Kuře jde do finále"). Do konce přímého přenosu bylo na sbírkovém kontě shromážděno neuvěřitelných 11 555 517,- Kč.
Tomáš Hanák i letos uzavřel sázku, ve které odhadoval výši finančního příspěvku do konce přenosu. A protože zájem veřejnosti a sílu Kuřete opět podhodnotil, zákonitě prohrál. Jeho letošním úkolem tak bylo projít ostrou vrtulí obřího roztočeného ventilátoru. Neohrožený moderátor naštěstí přežil. Neposedné Kuře, symbol sbírky, tak bude moci společně se všemi, kteří přispěli, zlepšit podmínky ohrožených a znevýhodněných dětí v České republice.
Česká televize přinesla v průběhu Velikonočního pondělí celkem deset denních vstupů Studia Pomozte dětem. Moderovala je Alena Zárybnická a informovaly o celoročním průběhu veselých sbírkových akcí.

Ve dvacet hodin odstartovalo moderátorské duo Tomáš Hanák a Marcela Augustová velkolepý zábavný program "Kuře uvádí velkou show", ve kterém vystoupila řada známých osobností. Zúčastnění - skupina Lucie, Olympic, Těžkej Pokondr, Chinaski,Elán, herec Pavel Liška, zpěvačka Anna K., Miro Žbirka, Pavel Šporcl, Ivan Hlas, Michael Kocáb, Bengas, Dara Rolins, George Sanches, Martha, a mnoho dalších - podpořili sbírku hudebním vystoupením nebo ve scénkách. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář. Televizní studio Ostrava navázalo na večerní program přímým přenosem koncertu v Havířově "Koncert pro Kuře", kde vystoupili další známé hudební kapely Mňága a Žďorp, Kryštof, Priessnitz a Rock´n´Roll Band Marcela Woodmana. Také zde se Kuře činilo a vybíralo na konto sbírky.

Konto 5. ročníku veřejné sbírky pořádané Českou televizí a Nadací rozvoje občanské společnosti (NROS) je otevřeno až do 15. května. Poté bude zveřejněn výsledek ročníku sbírky a bude vypsáno veřejné výběrové řízení na rozdělení finančních prostředků na projekty nevládních neziskových organizací, které pomáhají ohroženým a znevýhodněným dětem. V říjnu pak budou vyhlášeny výsledky veřejného výběrového řízení.

Organizátoři veřejné sbírky děkují všem, kteří se do sbírky zapojili nejrůznějšími způsoby a upozornili na stále potřebnou pomoc ohroženým a znevýhodněným dětem v České republice.