Divize T

Divize T (1988)

(1988 – 1991) Teplice

Další z teplických punk part Divize T, vznikala postupně jakožto odkladiště hudebníků skupiny Šanov 1, kteří se nepohodli s jejím manažerem „teplickým Malcolmem McLarenem“ Petrem Růžičkou.

Svůj první koncert si Divize T odbyla na narozeninách punkového a undergroundového fotografa Štěpána Stejskala na mlýně v Osvračíně u Domažlic v září 1988. Tehdy tam vystoupila v sestavě Pavel Báča (bg), Petr „Biafra“ Čermák (g, voc), Julek Horváth (ds) a Zorka Veselá (sax). Těch několik koncertů, které odehrála, se většinou konalo v rámci androšských a polooficiálních akcí (např. Hrádek u Nechanic, Praha – hotel Tichý, obě v prosinci 1988) a v repertoáru měla jak vlastní věci, tak i některé covery (třeba od Dead Kennedy´s). Na to, že byla punk, skupina vystupovala ve velice civilním až decentním oblečení.

Svoje první demo natočila v teplickém divadle na konci roku 1988, ale pak musel v lednu ´89 narukovat na vojnu Báča a toho zcela překvapivě nahradil u baskytary šéf Už jsme doma Miroslav Wanek. Proslulý basák tak trochu vdechl Divizi T odér své dávné legendární formace F.P.B. (Pozn.: Báča se po návratu z vojny spojil se zakládajícím členem Šanovu Pavlem Kyselkou a dali spolu dohromady formaci Dixie 45).

Skupina skončila někdy v roce 1991.

Co se zachovalo do r. 1989:

- Audio:
Divize T: „Live Osvračín“ (1988)
Divize T: „Demo 88“ (1988)