Záznam koncertu z Českých Budějovic z nejznámějších árií operní legendy v podání Evy Urbanové.
Spoluúčinkují: Operní sbor Národního divadla v Brně a Státní filharmonie Brno, dirigent O. Lenárd. Kamera V. Dousek. Režie T. Šimerda.

Česká televize spolupracuje už řadu let s Festivalovou kanceláří Emy Destinnové v Českých Budějovicích na pravidelných každoročních koncertech, které za účasti světových pěveckých hvězd vzdávají hold této české legendě operního umění.

Dramaturgie koncertu, kterým v r. 1998 připomínalo 120 let od narození E. Destinnové, se rozhodla připomenout nejznámější arie, kterými tato zpěvačka proslula nejen u nás doma, ale zejména i na nejznámějších světových scénách, ať už to byla proslulá milánská La Scala nebo Metropolitní opera v New Yorku.

Při výběru interpreta, který by v tomto čestném úkolu mohl obstát, se pořadatelé jednoznačně shodli na jméně naší současné první dámy operního světa, která nejen Emu Destinnovou obdivuje a má její role i ve svém repertoáru, ale zejména jde v jejích šlépějích i v cestě na hudební Olymp. I ona už stála na prknech La Scaly i Metropilitní opery. Paní Eva Urbanová se svého úkolu zhostila opravdu velkolepě a divákům v sále připravila nezapomenutelný večer.

Nutno ještě připomenout i účast vynikajícího Operního sboru Národního divadla v Brně a tradičně velmi dobrý výkon doprovázející Státní filharmonie Brno, to vše pod taktovkou slovenského dirigenta Ondreje Lenárda.

Napište nám