Jana Hlaváčová a Jan Šťastný v osudovém dramatu o přemíře mateřské lásky, která se snadno změní v sobeckou žárlivost. Podle povídky B. Benešové napsal O. Vogeltanz a V. Kalábová.
Dále hrají: B. Srncová, B. Hrzánová, R. Holub, A. Štréblová, V. Javorský, I. Racek a další. Kamera V. Holomek. Režie K. Smyczek.

Adaptace povídky spisovatelky Boženy Benešové se odehrává po první světové válce, kdy se vrátili ze Sibiře naši legionáři. Byl mezi nimi i Gabriel Landa (J. Štastný), jediný syn vdovy (J. Hlaváčová), která ho během války již oplakala a teď vidí jeho budoucnost po svém. Mladý muž je však někdo jiný. Má draze vykoupenou životní zkušenost, podle níž se chce rozhodovat. Zákonitě dojde k tragickému střetu...

Dramatický příběh o lásce mateřské i milenecké natočil v roce 1996 Karel Smyczek (režisér oblíbených seriálů Bylo nás pět, Dobrá čtvrť, Místo nahoře, Třetí patro či nyní v premiéře vysílaný Poste restante), který v těchto dnech (31.3.) oslavil významné životní jubileum. Gratulujeme, pane režisére!

Napište nám