Pravdivý příběh o životě v pražských ulicích.
Hrají: M. Čáslavka, D. Švec, P. Skřípal, K. Zedraloglu, J. Kodeš, M. Breu a další. Scénář W. Grodecki a D. Švec. Kamera V. Holomek. Režie W. Grodecki.

Námět:Wiktor Grodecki

Režie:Wiktor Grodecki

Kamera:Vladimír Holomek

Hudba:Daniel Landa

Hrají:M.Čáslavka,D.Švec,J.Kodeš,P.Skřípal,K.Zedralogu,J.Smutná a další

Mandragora je příběh dospívajícího chlapce, který prochází pravděpodobně tím vůbec nejrizikovějším prostředím, které si lze v klíčovém období osobnosti identifikace představit (tímto obdobím je právě ranná adolescence).

Témata, která za "normálních okolností" zůstávají pro většinu lidí tabuizována, a poněkud exotická, jako npř. drogy, prostituce, AIDS, jsou zde vylíčena v celé své syrovosti. Zpřístupnění těchto "citlivých" a často odmítaných témat široké veřejnosti považují za zcela klíčové ve snahách o změnu postojů široké veřejnosti v této oblasti. Film je kvalitním příspěvkem k primární prevenci drogových závislostí. (MUDr. Pavel Bém) Většina herců je z řad neprofesionálů, a to z několika důvodů: režisérův záměr je zachovat drsný dokumentární charakter filmu a tam, kde to bude možné, použije chlapce, kteří skutečně pracují na ulici a proto nejlépe vědí, s čím se potýkají.

Režisér Wiktor Grodecki se narodil ve Varšavě 25.2.1960. V roce 1983 absolvoval režii na polské Akademii filmu a dramatického umění v Lodži, kde získal akademický titul v oblasti filmu, TV a divadla. V roce 1983 mu byl udělen pas, aby mohl odcestovat do Spojených států na Mezinárodní výstavu v L.A. Svoje filmy si však s sebou vzít nesměl. To donutilo Grodeckého pašovat některé své filmy a po vypršení třínedělních víz se rozhodl, že se do Polska nevrátí. Zůstal ve Spojených státech, kde pokračoval v práci jako filmový a divadelní režisér a střihač. V roce 1987 se stal členem Motion Picture a Video Tape Editor s Guild, Local 776 a I.A.T.S.E. - Hollywood. V roce 1992 se vrátil do Evropy a začal pracovat na dvou dokumentech, které předcházejí snímku Mandragora. Žije a pracuje v L.A. a v Praze. Filmová režie - tituly : Tělo bez duše, Andělé nejsou andělé, Night train to Venice,Him,Naked i came(Přišel jsem nahý), Polanski in Poland, Season in Hell (Sezona v pekle, Not the Brooklyn Bridge(Most v Booklynu to není)

Napište nám