Kolik šancí člověk v životě dostává? A kolik jich smí zahodit? Britský film o jednom životním snu.
Hrají: S. Bean, E. Lloydová, P. Postlethwaite a další. Scénář a režie: Maria Gieseová.

Jsou lidé, kteří mají o své budoucnosti odjakživa jasno. A jedním z nich je i Jimmy Muir z britského Sheffieldu. Od klukovských let ví, že chce být fotbalistou. A i když mu po škole nezbylo nic jiného, než vzít práci v místním pivovaru, svého životního snu se nevzdává. Jenomže prosadit se mezi ty nejlepší není nic snadného. Jimmy to mockrát zakusil na vlastní kůži a už se pomalu smiřuje s myšlenkou, že fotbal pro něj navždy zůstane jen koníčkem pro volné chvíle. Najednou se však zdá, že by se na něj štěstí mohlo přece jen usmát. Dokáže mu však Jimmy podat ruku?

Snímek je režijním debutem Marii Gieseové, která je sice původem Američanka, její manžel a spoluautor scénáře James Daly však pochází právě ze Sheffieldu, kde se děj filmu odehrává.

Představitel Jimmyho Sean Bean (jistě ne náhodou rovněž sheffieldský rodák) patří k nejlepším a nejznámějším hercům své generace. Na televizní obrazovce jsme jej mohli vidět ve filmech Bouřlivé pondělí, Milenec Lady Chatterleyové, Caravaggio či v několika dílech televizního seriálu z napoleonských válek (Sharpův orel, Sharpovi střelci).

Napište nám