Na největší lásku svého života nemohl zapomenout, proto zkusil znovu získat její srdce. Americký romantický film.
Hrají: M. Dillon, A. Sciorraová, M. – L. Parkerová, W. Hurt, V. D’Onofrio a další. Režisér: Anthony Minghella.

Život dokáže zamíchat osudy často nepředvídatelným způsobem, někdy ale stačí pouhý pohled či jediné slovo a vše ztracené se může změnit takřka v okamžiku. Také Gus a Leonora dlouho vypadali jako úspěšný manželský pár, ale nakonec se spolu pro "několik zbytečností" přece jen rozešli. Teď se Gus pokouší znovu sejít se svou starou velkou láskou. Leonora má ale nový vážný vztah se ženatým profesorem Tomem. To Gusovy tajné plány komplikuje stejně, jako jeho nevyjasněný cit k přítelkyni Ritě...

Romanticky laděná komedie připravená na sobotní večer, nezklame nikoho z diváků, kteří mají rádi velké milostné příběhy.

Představitel Guse - Matt Dillon (nar. 18. 2. 1964) vkročil před filmové kamery velmi brzy, již na základní škole si ho hledači talentů vybrali do hlavní role v dramatu Přes míru. Později zaujal postavami ve filmech Tex, Outsideři a Dravé ryby. Zatím nejvíce upoutal diváky jako feťák v dramatu Narkomani a zločinec na útěku v krimi Albino Alligator, v poslední době však stejně přesvědčivé prosadil své komediální nadání v snímcích Svatba naruby a Něco na té Mary je.

Jeho partnerku Leonoru hraje známá tmavovlasá kráska Annabella Sciorraová (nar. 24. března 1964). Začínala svou hereckou dráhu na divadle, po studiu u Denise Moora. Zajímavý zjev, je po rodičích italsko-kubánsko-francouzského původu, ji předem zajistil četné herecké příležitosti. Zaujala hned v prvním filmu Pravá láska. Další zajímavé role ztvárnila ve filmech Horečka džungle, Šepoty ve tmě, Pohřeb, Země policajtů a Jak přicházejí sny.

Režisérem filmu je Anthony Minghella (nar. 1954). Debutoval poměrně pozdě, v roce 1990 duchařským snímkem Opravdově, hluboce, šíleně. Mezi nejznámnější světové tvůrce však vstoupil svou slavnou filmovou adaptací románu Michaela Ondaatjeho Anglický pacient (z 12 nominací získal nakonec 9 Oscarů). V nejbližší době bude mít premiéru jeho nový film Nadaný pan Ripley.

Napište nám