Zápas židovského novináře o odhalení sadistického nacistického vědce. Laurence Olivier a Gregory Peck v hlavních rolích thrilleru podle stejnojmenné knihy Iry Levina. Americký film.
Dále hrají: J. Mason, L. Palmerová, S. Guttenberg, U. Hagenová a další. Režie: Franklin J. Schafner.

Známý lovec nacistů, Ezra Lieberman je upozorněn, že několik válečných zločinců se ukrývá v Paraguayi. Vydává se po této stopě a brzy zjištuje, že neblaze proslulý osvětimský lékař Josef Mengele provádí v jihoamerickém pralese své nebezpečné genetické výzkumy... Režisér Franklin J. Schaffner (Generál Patton, Planeta opic, Motýlek) natočil thriller podle stejnojmenné knihy Iry Levina. Ze směsice fikce, reality a z prvků vědeckofantastického žánru se mu podařilo vytvořit dramatickou podívanou. Podobně jako známý film Maratonec atraktivní formou zde upozorňuje na přetrvávající hrozbu fašismu. Legendární anglický herec Laurence Olivier (Hamlet, Richard III, Pekelník, Slídil) hraje úlohu Ezry Liebermana. Zajímavé je i obsazení postav

nacistů: Gregory Peck (Bílá velryba, Velká země, Prázdniny v Římě, Mys strachu) se představí jako doktor Josef Mengele a James Mason (Štvanec, Šaráda, Velké naděje, Železný kříž, Vražda na úrovni) vytváří roli Eduarda Seiberta.

Napište nám