Svedla je náhoda, osud, či zoufalá touha žít? Netradiční milostný trojúhelník v Austrálii druhé poloviny minulého století. Australský film.
Hrají: R. Everett, H. Weaving, C. McClementsová aj. Režie: Di Drewová.

Mladý lord Harry Ironminster netušil toho dne, kdy - spolu se svým otcem - vyrazil ve svém novém lehkém kočáru s větrem o závod, že se řítí vstříc krutému osudu. Nevěděl, že se mu v nejprudším trysku udělá zle, že omdlí, pustí otěže, spadne s kozlíku a nepřímo tak zaviní smrt svého otce, který se v neovladatelném povoze zabije. A že jeho vlastní život se od tohoto okamžiku bude ubírat úplně jiným směrem, než jak si dosud představoval. Protože žít bez pravé ruky, která mu musela být po nehodě amputována, je pro muže jeho naturelu něco tak hrozného, že se mu snad ani žít nechce. Naštěstí je tady kočí Ned, Harryho vrstevník, který se brzy stane jeho "pravou rukou". A je tady i Sára, dcera místního lékaře, k níž se Harry upíná celou svou bolavou bytostí. Jakou naději ale může mít takovýto vztah, jemuž nepřejí ani rodiče, ani osud?

Hlavní roli snímku, natočeného podle stejnojmenného románu Kathleen Peytonové, ztvárnil anglický herec Rupert Everett, (nar. 1959), jehož známe např. z filmů Vzdálené vrcholky hor, Kronika ohlášené smrti (oba ČT uvedla) či Tanec s cizincem - ČT rovněž uvede.

Napište nám