Pro sukničkáře Charlese není jednoduché vytvořit si opravdový vztah. Ani když se zamiluje do půvdabné Carrie.
Režie: Mike Newell. Scénář: Richard Curtis. Hrají: Hugh Grant, Andie MacDowellová, James Fleet, Simon Callow a další.
Čtyři svatby a jeden pohřeb

Komedie o osmi přátelích, pěti duchovních, jedenácti svatebních šatech, šestnácti příbuzných, dvou tisících pohárech šampaňského a dvou lidech, kteří – možná – patří k sobě, ale nějak si to pořád nedokážou uvědomit. Zatvrzelý starý mládenec s pověstí sukničkáře Charles se na jedné z četných svateb, kterých se s takovou oblibou zúčastňuje, seznámí s mladou Američankou Carrií. Dívkou, která jej okouzlí na první pohled a které, jak to vypadá, ani on není zcela lhostejný. Bylo by to tak prosté, kdyby spolu začali chodit a jedna z příštích svateb byla ta jejich. Jenže život nebývá tak přímočarý, ani když se zdá, že se společnému štěstí dvou lidí nemůže nic postavit do cesty...

V rolích dvou neustále se scházejících a zase rozcházejících milenců se sešly dvě hvězdy filmového plátna: Hugh Grant (Dáma a lupič, Hořký měsíc, Soumrak dne, Notting Hill...) a Andie MacDowellová (Sex, lži a video, Zelená karta, Tajemství Sahary...)

Mike Newell začínal jako televizní a divadelní režisér, upozornil na sebe filmem Tanec s cizincem (ČT uvedla), z dalších jmenujme např. Muže se železnou maskou či Na západ.

Film byl nominován na dva Oscary a získal řadu dalších mezinárodních cen. Mj. např. Hugh Grant Zlatý glóbus a Mike Newell Césara za nejlepší zahraniční film.

Napište nám