Ztřeštěná komedie o falešné dceři, která má sňatkem zachránit chudého továrníka před spolkem věřitelů.
Hrají: V. Trégl, K. Lamač, J. Plachta, J. Marvan, H. Vítová, A. Letenská, H. Bušová a další. Scénář: J. Gerstel. Kamera: J. Roth. Režie: Miroslav Cikán, Karel Lamač.

Po mnoha letech prožitých v zámoří se do vlasti vrací kouzelník Marconi spolu s pohledným synovcem. Přiváží sebou klopotně vydělané peníze a těší se na setkání s přítelem Brejchou. Rád by totiž synovce oženil s Brejchovou dcerou. Netuší, že přítel je před bankrotem, žena a dcera ho opustily a věřitelé vyklidili jeho luxusní vilu. Naštěstí přijíždí další dávný kamarád Netušil se ženou a dcerou. Vymyslí plán, že obě dámy budou hrát Brejchovu rodinu. Přidá se i spolek věřitelů. Vrátí zpět zařízení vily a ujme se rolí personálu, aby si ohlídal své pohledávky. Všechny zúčastněné ale čekají krušné chvíle....

Komedie "Milování zakázáno" je zdařilá předchůdkyně naší nejznámější crazy komedie "Eva tropí hlouposti". Vtipně rozehrála bláznivé příhody kolem podnikavců, považovaných za majitele krásné vily. Scéna s gramofonem hrajícím tehdejší hit Josefa Dobeše a Jaroslava Mottla "Pohádka mládí " patří k nejvypracovanějším komickým scénám českého filmu. Ztřeštěnou komedii natočili režiséři Miroslav Cikán a Karel Lamač, ten ztvárnil i jednu z hlavních rolí. V dalších se objevila Hana Vítová, Václav Trégl, Jindřich Plachta, Jaroslav Marvan a další oblíbení herci třicátých let. Premiéra v kinech se konala v březnu 1938.

Napište nám