Zita Kabátová v sentimentálním příběhu o lásce vdané ženy k nadanému malíři.
Dále hrají: J. Dohnal, J. Marvan, J. S. Kolár, M. Glázrová, M. Blažková, H. Bušová, T. Pištěk a další. Kamera: J. Stallich. Scénář a režie: Č. Šlégl.

Eva, dcera přednosty oční kliniky Hostovského, se z donucení provdá za MUDr. Moravce, otcova asistenta. Před nemilovaným manželem uprchne a připojí se k partě mladých umělců a studentů. Zde potká nadaného malíře Michala, kterého omylem postřelila dívka jeho spolubydlícího. Michalovi hrozí ztráta zraku a jen operace mu může pomoci....

Sentimentální románek pro paní a dívky Petra Plavce, jinak Jana Drdy, se rozhodl převést do filmu herec a režisér Čeněk Šlégl. Hlavní ženskou roli svěřil půvabné Zitě Kabátové, která shodou okolností vstoupila do světa filmu v podobné roli - ošetřovatelky slepého mladíka ve snímku Světlo jeho očí. Toho hrál Jiří Dohnal, který i zde vytvořil postavu malíře Michala. Nemilovaného manžela hrál Jaroslav Marvan. V menší, ale výrazné roli, se tu objevila Marie Glázrová. Film měl premiéru v kinech 16.9.1938 a na televizní obrazovku se v premiéře dostává až nyní.

Napište nám