Krásná Adina Mandlová a tajemný Rolf Wanka na stopě zločinu. Detektivní komedie podle námětu Eduarda Fikera.
Dále hrají: V. Trégl, F. Smolík, Z. Rogoz, A. Frimlová, T. Pištěk a další. Scénář: E. Fiker, F. Čáp. Kamera: O. Heller. Režie: Martin Frič.

Úsměvný kriminální příběh se točí kolem herny pana Lindeho, kde se schází smetánka, aby tu prohrála něco ze svých milionů. Majitel herny však má na svědomí i další zločiny. Ukáže se, že provozuje penězokazeckou dílnu. V patách zlotřilce je mladý tajemný muž Ronny. V pátrání mu pomáhá krásná dcera rady Hallera, který se stal obětí Lindeho vydírání. Zločinci se však podaří uprchnou v autě a unést s sebou i Evu...

Detektivní a kriminální příběhy neustále lákaly čtenáře i diváky. Proto i filmaři v třicátých letech nejednou sáhli po této látce. Českou kriminální komedii podle námětu spisovatele Eduarda Fikera natočil v roce 1938 i Martin Frič. Hlavní roli - dobrodruha Ronnyho - hraje Rolf Wanka, zdomácnělý Rakušan, který přestože se objevil pouze ve dvanácti filmech, se stal svého času jedním z nevětších idolů dívčích srdcí. Partnerkou mu byla Adina Mandlová, jejího otce hrál František Smolík. Padoucha Lindeho ztvárnil jugoslávský herec Zvonimir Rogoz.

Napište nám