Věra Ferbasová podnikne vše možné i nemožné, aby získala srdce atraktivního muže.
Dále hrají: S. Strnad, A. Nedošinská, F. Krištof – Veselý, F. Futurista, A. Strnad, A. Vašátková a další. Scénář: B. Šulc, B. Wermuth, V. Slavínský. Kamera: J. Roth. Režie: Vladimír Slavínský.

Mladý továrník Miloš Kavan patří k příslušníkům pražské zlaté mládeže. Více než práci se věnuje návštěvám nočních podniků a veselým kouskům, které tropí se svými kumpány. Jednoho dne se dozví, že se na přání zesnulého otce stal poručníkem děvčátka z moravského venkova. Očekává malé dítě, ale přijíždí půvabná sedmnáctiletá dívka ....

Komedii podle námětu Bedřicha Šulce a Bedřicha Wermutha natočil Vladimír Slavínský, který byl považován za obchodně nejúspěšnějšího předválečného režiséra. V roce 1930 - 1945 natočil sedmatřicet filmů. I když jeho tvorbě nelze upřít vysokou profesionální úroveň, jejich umělecká kvalita byla sporná. Nejotevřeněji ze všech se totiž řídil přáním širokého publika. Prohlásil: "Chci, aby bylo obecenstvo spokojeno. Proč nedát divákovi, co žádá, když si za to platí. Nechci hazardovat s přáním obecenstva, které je pánem v kinech." Přesně v tomto duchu byla v roce 1937 realizována i komedie Děvčátko z venkova s oblíbenou Věrou Ferbasovou v titulní roli naivní a nezkušené dívky, která se octne ve "zkažené" Praze. Zhýralého poručníka hrál Stanislav Strnad, jeho hospodyni, která nad dívkou drží ochrannou ruku, pak Antonie Nedošinská. Role penzisty Slavíčka byla svěřena mimořádně nadanému herci Ferenci Futuristovi, jehož 110. výročí narození připadlo na letošní 7. prosinec.

Napište nám