S náhradníky to prostě není ono! Česká veselohra o kopané a lásce.
Hrají: N. Gollová, A. Novotný, B. Veverka, A. Steimarová, M. Ptáková, L. Pešek, A. Frimlová a další. Scénář O. Hanuš a G. Sedláčková. Kamera F. Pečenka. Režie Václav Binovec.

Inženýr Jiří Zeman je vynikajícím středním útočníkem fotbalového týmu SK Plzeň. Když mužstvo pod jeho kapitánským vedením porazí pražskou Spartu, pozve ho po zápase k sobě mecenáš Sparty, továrník Hora. Ten by rád přetáhl Zemana do Prahy. Mladík nabídku odmítne, avšak zahoří láskou k půvabné Horově dceři Nině. A právě kvůli ní se zraní před důležitým mezinárodním zápasem...

Sportovní veselohra režiséra Václava Binovce vznikla podle románu Ta naše XI., který vycházel na pokračování v Pražském ilustrovaném zpravodaji. Kromě populárních herců (A. Novotný, N. Gollová, L. Pešek) se v ní objevili proslulý sportovní komentátor Josef Laufer a slavní fotbalisté té doby, včetně legendárního brankáře Františka Pláničky. Fotbaloví fanoušci ocení vzácné záběry starého stadionu AC Sparty i autentické záběry z finálového utkání Středoevropského poháru Sparta-Ferencváros.

Napište nám