„Praha je krásná“ a další evergreeny v operetní veselohře s Jarmilou Kšírovou v hlavní roli.
Dále hrají: J. Pivec, J. Plachta, H. Vítová, J. Vondrovič, K. Hašler, F. Futurista a další. Scénář: J. Mottl, M. Cikán. Kamera: J. Střecha. Hudba: J. Stelibský. Režie: M. Cikán.

Hlavní hrdinkou hudební veselohry Štěstí pro dva je primadona velké operetní scény Soňa Jansová, která je šťastně provdaná a má čtyřletou dcerku Evičku. Z reklamních důvodů však podepsala smlouvu, ve které je vydávána za svobodnou. Manžel však již nechce tuto nedůstojnou situaci dále snášet, pokud nezruší smlouvu, chce se rozvést a nechat si dceru. Děvčátko se však náhle ztratí...

Miroslav Cikán natočil v období protektorátu dva výpravné hudební filmy, které se odehrávají v prostředí operety. V obou hrála populární operetní hvězda evropského formátu Jarmila Kšírová. V roce 1939 to byla Veselá bída, o rok později Štěstí pro dva. Líbivé a známé melodie, například Zpívám hvězdám, Praha je krásná, složil Josef Stelibský a jistě potěší ctitele českých filmových písniček. Další na ně čekají v březnových filmech pro pamětníky, kdy český film tančí a zpívá.

Napište nám