Malé omyly způsobí v rodině Ivy Janžurové a Petra Nárožného velké zmatky. Česká komedie podle úspěšné divadelní hry Blanky Jiráskové Domov v havárii.
Dále hrají: S. Zázvorková, Z. Bydžovská, M. Vladyka, Z. Řehoř, K. Slunéčková a další. Scénář: M. Růžička. Kamera: J. Stöhr. Režie: Zdeněk Míka.

Rodina pana Nováka by si mohla žít celkem klidně a spokojeně, kdyby do všeho nezasahovala babička. Je to ona, kdo do domu vnáší zmatek a chaos. Velkou pohromu však způsobí dopis, ze kterého se rodina dozví, že pan Novák, který je právě v lázních, má dvouletého nemanželského syna. Rozhořčená babička trvá na rozvodu, začne dělit majetek a s nevídaným elánem se stará o dobro své podvedené dcery...

Komedii o tom, jak malé omyly vedou k velkým nepříjemnostem, natočil režisér Zdeněk Míka podle divadelní hry Blanky Jiráskové Domov v havárii, která se s úspěchem hrála v Divadle Na Vinohradech. Režisér zachoval i původní divadelní obsazení - Iva Janžurová a Zuzana Bydžovská i zde ztvárnily postavy matky a dcery. K úspěchu filmové adaptace však přispělo i obsazení dvou dalších hlavních rolí - babičku hraje Stella Zázvorková a otce Petr Nárožný.

Napište nám