Vlastimil Brodský ve fantasticko – dobrodružném filmu z pražského podsvětí třicátých let. Podle předlohy Josefa Nesvadby.
Dále hrají: F. Delmare, F. Filipovský, M. Vášová, M. Růžek, J. Marvan, J. Vala, Z. Procházková, J. Brejchová a další. Scénář: P. Hobl, J. Nesvadba. Kamera: J. Vojta. Režie: Pavel Hobl.

Když v roce 1965 natáčel režisér Pavel Hobl fantasticko-dobrodružný film Ztracená tvář, patřily transplantace lidských orgánů, které dnes patří k frekventovaným chirurgickým výkonům, ještě do oblasti sci - fi. Autor předlohy Josef Nesvadba je základní profesí lékař, a tak s patřičnou profesionální orientací vypráví bizarní příběh lékaře, který vedle péče o ty nejchudší, věnuje všechen svůj volný čas studiu o možnostech regenerace tkání přenesených z jiného lidského těla. Netuší, že brzy bude mít možnost ověřit svou teorii v praxi. Pod nátlakem je donucen voperovat novou tvář gangsterovi, který je podezřelý z loupeže a vraždy. Netuší, že zanedlouho podobnou operaci podstoupí i on sám......

Děj filmu se odehrává v zajímavém prostředí pražského podsvětí třicátých let. Autoři filmu se zvláštním humorem pojednávají své "hrůzostrašné vyprávění plné loupeží, násilností a vražd" - jak ho sumarizuje slogan prologu - ale v druhém plánu kladou každému divákovi i otázku, nakolik je lidská tvář přesvědčivým a směrodatným obrazem myšlení, skutků a charakteru svého nositele. Lékaře hraje Vlastimil Brodský, další role pak František Filipovský, Fred Delmare, Marie Vášová, Martin Růžek, Jaroslav Marvan, Jiří Vala, Zdenka Procházková a Jana Brejchová.

Napište nám