25 minut

10. května

Část: Bývalý kaolinový důl Orty se otevře veřejnosti

Obsah dílu

Uzavírka v Kaplici na hlavním tahu do Rakouska — Přestavba křižovatky na přivaděči v Jihlavě — Krátce z regionu — Vlk potrhal srnu v okrajové části Plzně — Další zemědělské protesty budou 22. května — V Česku začíná MS v ledním hokeji — Češi sehrají první zápas s Finskem — Nejistá situace ve stavebnictví — Komplikace kvůli opravě mostu v Plzni Radčicích — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Bývalý kaolinový důl Orty se otevře veřejnosti — Krátce z regionu — 10. ročník Plzeňského festivalu stepu — Opravený ambit na Zelené hoře

Části dílu

01:11
Uzavírka v Kaplici na hlavním tahu do Rakouska
    Začíná uzavírka na hlavním tahu z Českých Budějovic do Rakouska. Řidiče kamionů tak čeká až 75 kilometrů dlouhá objížďka. Do neděle bude úplně neprůjezdný železniční přejezd v osadě Kaplice Nádraží. Stavbaři tam rozšíří silnici a upraví zatáčky.
    02:50
    Přestavba křižovatky na přivaděči v Jihlavě
      Dopravní omezení čekají také na řidiče u dálničního přivaděče v Pávově u Jihlavy, kde zahajuje Ředitelství silnic a dálnic přestavbu nebezpečné křižovatky. Během několika měsíců by se z ní měl stát kruhový objezd. Práce za necelých 60 milionů korun by měly skončit v říjnu.
      04:19
      Krátce z regionu
        O víkendu se v Jihlavě uzavře tunel na hlavní silnici 38. Řidiči budou muset využít objízdné trasy. * Za čtvrteční požár haly v Hrádku u Rokycan může nedbalost při opravě střechy. Vyšetřovatel odhadl škodu na 700 tisíc korun. * Ředitelství silnic a dálnic hledá zhotovitele stavby nejvyššího silničního mostu v zemi, který bude součástí obchvatu Plas.
        05:31
        Vlk potrhal srnu v okrajové části Plzně
          Vlk na okraji Plzně. Podezření na výskyt šelmy ohlásila tamní městská část Litice. U místního kamenolomu našli myslivci potrhanou srnu. Místo je vzdálené asi kilometr od dobřanské honitby, kde vlka v minulých dnech zachytila fotopast.
          07:33
          Další zemědělské protesty budou 22. května
            Zemědělci dnes oznámili další protesty. Budou 22. května v Praze. Ve Větrném Jeníkově na Jihlavsku o tom v pátek rozhodli zástupci Agrární komory, Zemědělského svazu a dalších nevládních zemědělských organizací. Mezi jejich požadavky patří například spuštění programu na podporu zaměstnanosti na venkově formou slevy na sociálním pojištění.
            08:46
            V Česku začíná MS v ledním hokeji
              Právě dnes odstartovalo hokejové mistrovství světa. Diváky čeká celkem 64 zápasů. Pořadatelé odhadují, že na utkání dorazí stovky tisíc fanoušků. Český tým poprvé nastoupí proti Finsku dnes ve 20:20. Utkání se budou hrát v Praze a Ostravě. Na obou místech dnes finišovaly poslední přípravy.
              10:42
              Češi sehrají první zápas s Finskem
                Češi dnes večer sehrají svůj úvodní zápas s Finskem. Utkání budou sledovat také diváci ve fanzóně u Prague arény, kde je s kamerou i redaktorka Kristýna Posekaná.
                12:50
                Nejistá situace ve stavebnictví
                  Roky rekordních nárůstů cen stavebních materiálů jsou minulostí. Situace ve stavebnictví ale dál zůstává nejistá. Stavbaři často netuší, jak se cena objednaného materiálu změní po dodání. Nejméně je teď poptávají zájemci o stavbu nebo rekonstrukci rodinných domů.
                  14:45
                  Komplikace kvůli opravě mostu v Plzni Radčicích
                    Na pět měsíců uzavře město Plzeň most přes řeku Mži v místní části Radčice. Je v havarijním stavu. Zdánlivě nedůležité přemostění využívá řada místních, zemědělci, turisté a cyklisté. Rekonstrukce vyjde na bezmála sedm milionů korun. Hotovo by mělo být na začátku letošního října.
                    16:39
                    Praktické maturity rybářů ve Vodňanech
                      Praktická maturita u vody a v holínkách. Pro studenty příjemná změna. Na střední rybářské škole ve Vodňanech jich maturuje v těchto dnech 46. Vodňanská škola je nejstarší svého druhu v Česku.
                      18:27
                      Bývalý kaolinový důl Orty se otevře veřejnosti
                        Bývalé doly, ve kterých se v jižních Čechách těžil grafit nebo kaolin, dál lákají dobrodruhy a turisty. I proto se vedení kraje rozhodlo zpřístupnit veřejnosti důl Orty. Na místě postaví také parkoviště a napojení na cyklostezku. Vše by mělo stát zhruba 50 milionů korun.
                        20:28
                        Krátce z regionu
                          V centru Plzně začne v sobotu první fáze rekonstrukce tramvajové trati ve Zbrojnické ulici pod centrálním náměstím Republiky. Stavební práce potrvají do začátku listopadu. * Teplota na Sokolovsku dnes ráno klesla na jeden stupeň Celsia. Přízemní mrazíky zachytil na videu náš iReportér Karel Hrdlička. * Plzeňské muzeum historických motocyklů a automobilů vystavuje barevné křišťálové sochy. Expozice láká na světové unikáty.
                          21:58
                          10. ročník Plzeňského festivalu stepu
                            V pořadí 10. jubilejní ročník Plzeňského festivalu stepu roztančil nejen ulice v centru Plzně, ale i samotné náměstí Republiky. Více než stovka stepařů tam předvedla svou show. Dnes a zítra se představí mezinárodní stepařské hvězdy.
                            23:24
                            Opravený ambit na Zelené hoře
                              Oprava klenuté chodby na Zelené hoře ve Žďáru nad Sázavou je u konce. Restaurování takzvaného ambitu trvalo dva roky a stálo přes 100 milionů korun. Součástí oprav byla i kaple nebo část původního sousoší na vstupní bráně. Lidé si budou moci během noci kostelů také poslechnout nově zrestaurované varhany.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              13. května

                              Přehled dílů

                              310 dostupných
                              Stopáž25 minut

                              1. července

                              Zákaz parkování kamionů v Plzni — Bouřka strhla střechu ve Velké Bíteši — Rekonstrukce bazénu v Plzni na Slovanech — Sporná výstavba v Černé v Pošumaví — Sbírka na pomoc lidem po požáru domu — Jiří Mádl představil na KVIFF snímek Vlny — Žádosti o sociální dávky i na poštách — Obavy o dětské oddělení v Rokycanské nemocnici — Jihlavský Sokol nabízí trochu netradiční cvičení — Digitalizace stavebního řízení — Kopie prstenů Petra Voka a Kateřiny z Ludanic

                              1. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              28. června

                              Začíná výstavba jihočeské D3 kolem Nažidel — Provoz na dálnicích v poslední den školního roku — Odklízení škod ve vyplaveném Blížejově — Začíná Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary — Cestovní doklady na poslední chvíli — Policejní kontroly na hlavních tazích z měst — Přibývá nebezpečných požárů elektrokoloběžek — Drahé pomůcky pro žáky se speciálními potřebami — Poslední školní den v Kladrubech u Tachova

                              28. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              27. června

                              Výstraha varuje před bouřkami v Česku — Cesta autem na jih Evropy přes jižní Čechy — Zítra začne karlovarský filmový festival — Českému Krumlovu rostou příjmy z bus-stopů — Cyklisté na rušných silnicích okolo Lipna — Hrady a zámky čekají s létem více návštěvníků — Vrcholí přípravy skautských táborů — Nová služba hlídá zdravotní stav lidí bez domova — 27 kilometrů polic nového depozitáře v Plzni

                              27. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              26. června

                              Dukovany mají vlastní rentgen na kontrolu spojů — Chebsko žádá omezení prodeje pyrotechniky — Konec veterinární nonstop pohotovosti v Plzni — Sčítání jihočeských čápat po krupobití — Na Novohradsku i Třeboňsku chybí turisté — Vodní záchranáři na Lipně ode dneška v akci — Medailový ceremoniál Olympiády dětí a mládeže — Koncert pomůže lidem s duševním onemocněním — Do začátku MFF Karlovy Vary zbývají 2 dny — Podvodní dron hlídá čistotu plzeňských nádrží

                              26. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              25. června

                              Univerzita na Karlovarsku získala akreditaci — Chybí kvalifikovaní řemeslníci ve stavebnictví — Sporná registrace pacientů na Českokrumlovsku — Povodí Vltavy usiluje o zachování kempu Radava — Archeologové na dně Dalešické přehrady — Komplikace na hlavním tahu z Plzně do Klatov — Nemocnice potřebují před prázdninami více krve — Lidé vybrali přes tři čtvrtě milionu pro hospic — Sportovcem i po šedesátce — Dracula poprvé v Plzni — Ochránci přírody zachraňují mokřad na Vysočině

                              25. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. června

                              Zrušené lety z českobudějovického letiště — Prezident Petr Pavel na Karlovarsku — Zahájení Olympiády dětí a mládeže na jihu Čech — Proměna nebezbečné křižovatky na Prachaticku — Rozsáhlá havárie vodovodu v Jihlavě — Elektrifikace zrychlí vlaky z Klatov na Šumavu — Příprava soukromých hradů a zámků na léto — Benešova vila otevřela veřejnosti další pokoje

                              24. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              21. června

                              Začala stavba úseku D3 kolem motocentra u Tábora — Bezpečnost na školách půl roku po střelbě na FF — Projekt zabezpečování škol na Karlovarsku — Meteorologové varují před silnými bouřkami — Místo zrušené pošty doručovací schránka — Kapacita domů s pečovatelskou službou nestačí — Za mřížemi si dodělávají vzdělání — Turisticky využívanou silnici od prázdnin zavřou — Počasí komplikuje práci zahrádkářům — Nová expozice v Benešově vile v Sezimově Ústí

                              21. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              20. června

                              Č. Budějovice řeší zpoplatnění obchvatu — Poslední americký vrtulník dorazil do Náměšti — 60 let od Akce Neptun, dezinformační kampaně STB — Přemnožení mývalové na Karlovarsku — Mobilní aplikace pro pěstování chmele — 50. ročník Olympiády v českém jazyce — Festival umění v Českých Budějovicích

                              20. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              19. června

                              Soud uznal Romana Berbra vinným ze zpronevěry — Kritický nedostatek policistů na Karlovarsku — Půl roku od výbuch domu v Kamenném Újezdu — Křišťálové glóby pro MFF KV budou menší — Nocleženky pro bezdomovce v Jihlavě — Vodním záchranářům začíná sezona — Dopravní omezení kvůli rekonstrukci KD Slavie

                              19. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. června

                              Dačice nerespektují referendum — Přívalové deště devastují Nový Dražejov — Zájem o zápas českých fotbalistů — Navýšení dotací lékařům na Vysočině — Otrávení houbaři na jihu Čech — Bezdomovci obtěžují na kolonádách — Železná Ruda má problém s opravou průtahu — Kontrola pastí na asijské sršně na Plzeňsku — Zájem o řidičky MHD — Ocenění za knihy z oblasti vědy na Plzeňsku

                              18. 6. 2024 na ČT1

                              Napište nám