25 minut

18. července

Část: Příměstský IT tábor pro dívky na Pardubicku

Obsah dílu

Josefov a Terezín zachrání peníze z ministerstva — Pašování drog do rýnovické věznice na Jablonecku — Horská služba během prázdnin vyjíždí častěji — Policie dopadla trojici zlodějů na Hradecku — 50 let od výbuchu chemičky na Mostecku — Řasy znečišťují Sečskou přehradu na Chrudimsku — Obyvatelé Hradce Králové řeší vyplavený potok — Spor o technické služby v České Lípě — Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Policie dopadá řidiče bez dálničních známek — Protesty proti stavbě nové výrobní haly — Turisty čekají poslední jízdy parních vlaků — Liberecká zoo ušetří na vodě novými mokřady — Koupaliště na Královéhradecku zůstávají čistá — Příměstský IT tábor pro dívky na Pardubicku

Části dílu

00:48
Josefov a Terezín zachrání peníze z ministerstva
    Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo první dvě dotační výzvy, které mají pomoci chátrajícím pevnostním městům Terezín a Josefov. Během příštích deseti let chce resort na opravu uvolnit téměř jednu a čtvrt miliardy korun.
    05:40
    Pašování drog do rýnovické věznice na Jablonecku
      Tři organizované skupiny, které pašovaly drogy a mobilní telefony do věznice Rýnovice v Jablonci nad Nisou, odhalila vězeňská služba ve spolupráci s kriminalisty. Policie obvinila osmnáct lidí. Hrozí jim až deset let vězení.
      07:39
      Horská služba během prázdnin vyjíždí častěji
        Horská služba od začátku letní sezóny - tedy od 1. května - zasahovala zhruba u dvanácti - set případů. Intenzita zásahů se výrazně zvýšila na začátku letních prázdnin - nejčastěji jde o alergie, vyčerpání nebo pády s vážnými následky - těch bylo za poslední dva týdny skoro čtyřicet.
        08:03
        Policie dopadla trojici zlodějů na Hradecku
          Trojice zlodějů vykrádala restaurace a prodejny na Královéhradecku – ukradli peníze a zboží v hodnotě téměř 400 tisíc korun. Má na svědomí i pět loupeží v zahraničí. Rakousko i Polsko proto na muže vydalo Evropské zatýkací rozkazy.
          08:21
          50 let od výbuchu chemičky na Mostecku
            Od největší průmyslové havárie Záluží na Mostecku v tehdejším Československu uplynulo 50 let. Sedmnáct lidí tehdy zemřelo a více než sto dvacet utrpělo zranění. Na vině byla vadná trubka – z té unikla pak hořlavá směs.
            09:01
            Řasy znečišťují Sečskou přehradu na Chrudimsku
              Plošné znečištění hladiny přehradní nádrže Seč na Chrudimsku zaznamenali v tomto týdnu vodohospodáři i rekreanti. Původně měli podezření na únik ropných nebo odpadních látek. Nakonec se zřejmě jedná o řasy.
              10:51
              Obyvatelé Hradce Králové řeší vyplavený potok
                Dvakrát za sebou vyplavil minulý týden potok Melounka domy v Plotištích na okraji Hradce Králové. Aby lidé zabránili ještě větším škodám, rozryli část jeho břehů. Opatření tu chtějí nechat než se vybuduje protipovodňová ochrana.
                12:43
                Spor o technické služby v České Lípě
                  Vlastní technické služby měly České Lípě přinést úspory a větší flexibilitu. Nová firma ale zatím nemá techniku ani zaměstnance – fungovat by měla začít až příští rok.
                  14:39
                  Za snímky z vyšetření musí pacienti platit
                    Část pacientů si musí nechat vyvolat snímky z vyšetření na CD a dopravit je z nemocnice svému lékaři. Za službu zaplatí řádově stokoruny. Zdravotnická zařízení v Česku totiž nemají propojené systémy.
                    17:13
                    Policie dopadá řidiče bez dálničních známek
                      Jestli auto má, nebo nemá platný dálniční kupón, poznají policisté okamžitě. Při zjištění přestupku hned vyrážejí a řidiče zastaví.
                      18:15
                      Protesty proti stavbě nové výrobní haly
                        Obyvatelé libereckého Pilínkova protestují proti stavbě nové výrobní haly.. Firma Hengst Filtration tam chce vybudovat vývojové centrum. Parametry stavby prý neodpovídají současnému územnímu plánu.
                        20:37
                        Turisty čekají poslední jízdy parních vlaků
                          V sobotu čeká na turisty mimořádná okružní jízda praní lokomotivou. Propojí nejen Pardubický a Královéhradecký kraj, ale také obě krajská města. Kvůli zavádění systému ETCS půjde o jednu z posledních cest.
                          21:03
                          Liberecká zoo ušetří na vodě novými mokřady
                            V liberecké zoo budují nový vodohospodářský systém za částku skoro 40 milionů korun. Začnou umělými mokřady – díky nim mají ušetřit na spotřebě vody až o polovinu.
                            21:26
                            Koupaliště na Královéhradecku zůstávají čistá
                              Kvalita vody v přírodních koupalištích v Královéhradeckém kraji zůstává většinou dobrá. Bouřky a přívalové deště z posledních dnů kvalitu vody v přírodních koupalištích mohly změnit. Upozorňují hygienici.
                              22:05
                              Příměstský IT tábor pro dívky na Pardubicku
                                Pardubická univerzita pořádá příměstský IT tábor pro dívky studující střední školu. Během jednoho týdne lektoři seznámí účastnice s informačními technologiemi a rozvinou jejich kreativitu.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž25 minut
                                Další díl
                                19. července

                                Přehled dílů

                                324 dostupných
                                Stopáž25 minut

                                22. července

                                Dva roky od požáru v Českém Švýcarsku — KRNAP zavřel stezku Obřím dolem — Rekordní počet zásahů horské služby — Tendr na přestavbu tratě do zóny Kvasiny — Požár sklizeného pole u Žďáru nad Orlicí — Opravené mosty u Bystřan na Teplicku — Nejvyšší soud vyhověl dovolání dozorců z Rýnovic — Zájem o rehabilitaci v Lázních Bělohrad — 80 let od prvního bombardování Pardubic — Výročí sestřelení amerických letců — Opravená vodní nádrž Kozlák v Lužci — Eiffelova věž pro Olympijský festival je hotová — Milionová auta u Brodského rybníku — Dobývání Vítkova zkomplikovalo horké počasí — Připomínka židovské komunity v Luži

                                22. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                19. července

                                Celosvětový výpadek IT služeb — Nehoda minibusu a osobního automobilu na Lounsku — Obvinění muže z výbuchu prodejny při výrobě CBD — Obnovení provozu Tyršovy veřejné plovárny — Liberecký kraj chce získat část sklářského muzea — Brigáda v technických službách pro studenty — Studenti zahradnické školy zahradničí přes léto — Spor o supermarket u Panské skály — O pohřbívání do země je na Liberecku větší zájem — Ani letos Arnošt z Pardubic nevypluje — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — České Švýcarsko tématem třetího dílu Zkraje ČT — Velký zájem o kempy pro budoucí zdravotníky

                                19. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                18. července

                                Josefov a Terezín zachrání peníze z ministerstva — Pašování drog do rýnovické věznice na Jablonecku — Horská služba během prázdnin vyjíždí častěji — Policie dopadla trojici zlodějů na Hradecku — 50 let od výbuchu chemičky na Mostecku — Řasy znečišťují Sečskou přehradu na Chrudimsku — Obyvatelé Hradce Králové řeší vyplavený potok — Spor o technické služby v České Lípě — Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Policie dopadá řidiče bez dálničních známek — Protesty proti stavbě nové výrobní haly — Turisty čekají poslední jízdy parních vlaků — Liberecká zoo ušetří na vodě novými mokřady — Koupaliště na Královéhradecku zůstávají čistá — Příměstský IT tábor pro dívky na Pardubicku

                                18. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                17. července

                                Rozsáhlá modernizace železničního uzlu v České Třebové — Oprava nádražní budovy v Jaroměři — Nová odbočka na železnici mezi Prahou a Děčínem — Omezení provozu v nemocnicích — Situace s omezováním péče nemocnic v regionu — Zranění diváků při dostihu policie odložila — Přestavba křižovatky u Solnice na kruhový objezd bude hotová nejspíš dříve — Muž v Ústí nad Labem měl týrat padesát koček — Horolezci z Krkonoš jako první zdolali Muču Kiš — Rozhovor s horolezcem Jaroslavem Bánským — Nespokojenost obyvatel Děčína s novou továrnou — Noční požár kůlny v Otovicích na Broumovsku — Ceny průmyslu v červnu meziročně vzrostly — Výzvy na opravu Terezína a Josefova — Pokuta za nové převlékárny na Mšenu

                                17. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                16. července

                                <<Už nelze podat kandidátky pro krajské volby>> — Soud k výbuchu muničního skladu v Bílině — Tři zájemci o hradecký fotbalový klub — Opilý cyklista málem skončil pod kamionem — Spor o sochu sovětského vojáka v Litoměřicích — Kdy žádat odškodnění za zpoždění vlaků — Nebývalé škody po divočácích v Ústí nad Labem — Rozdíly v cenách za demolici ruiny v Pardubicích — Lávku přes Jizeru čeká demolice — Návrat ohrožených syslů do přírody — Invazivní rostliny ohrožují horské louky — Počet sebevražd v Česku mírně roste — ČNB zachytila přes tisíc padělků bankovek — Dva atmosferické jevy na jedné fotografii — 130 let od dálkové jízdy z barona Liebiega — Sběr semen v NP České Švýcarsko

                                16. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                15. července

                                Padla překážka pro dostavbu D11 — Letos se řidičům otevře nejvíc km dálnic — Liberec dražil odtažená auta — Podzemí Sněžky je opět přístupné — Zavazadla na letišti vykládají hasiči — Stavbaři na Miletě hloubí podchody — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Petice chce zabránit demolici mostu — Volné ubytovací kapacity na horách — Dotace na odstranění černých skládek — Ústavní soud řešil případ disidenta Wonky — Oprava přivaděče na dálnici D8 — Strážníci pomohli dítěti z uzamčeného auta — Návrh na obžalobu čtyř mužů kvůli vraždě — Neckyáda pobavila obyvatele Pnětluk — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                15. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                12. července

                                Škody po bouřkách v Pardubicích — Bouřky nad Českem — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Ujížděl policistům na D7 a naboural 3 vozidla — 77 let od tramvajové havárie v Ústí nad Labem — Solární podvod za 2,7 mil. korun — Zanesená řeka Bílina — Zhoršená kvalita vody na severovýchodě Čech — Labe v Pardubicích překlenul nový most — Horké počasí a jeho vliv na organismus — Sbírka na pomoc děčínské Slunečnici — Komplikace pro podnikatele v NP České Švýcarsko — Revitalizace koryta Bílé Nisy — Nové archeologické nálezy na hradu Grabštejn — Záchrana kočky z kanalizace — Sportovní hry seniorů

                                12. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                11. července

                                Na Trutnovsku přibude šest úsekových radarů — Pár kradl v kempu u Máchova jezera — Zanesené koryto řeky Bíliny — Vybržďování na českých silnicích — Rekonstrukce zatáčky v České Kamenici — Bourání stometrových chladicích věží — Bezpečně na vodě - kontrola plavidel — Diamo přestane investovat do okolí jezera Milada — V Holicích vyroste nové sociální centrum — Prvosledová hlídka zachránila krvácejícího muže — V Pardubicích začal festival šachu a her — Sokolům se v Proboštově daří — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu.

                                11. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                10. července

                                10. 7. 2024 na ČT1
                                Stopáž25 minut

                                9. července

                                Snaha o obnovu zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění. — Nejvyšší nezaměstnanost je nyní na Mostecku — Policie pátrá po třináctileté dívce z Hostinného — Kraj řeší bezpečnost v okolí krajského úřadu — Prevence před požáry na polích — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Jednání o kompenzacích pro ovocnáře — Kontroly dětských letních táborů — Candáti jako lék na sinice — 5 let Hornického regionu Krušnohoří v UNESCO — Boj proti invazivním druhům rostlin — Vyproštění koně z příkopu na Litoměřicku — Narození vzácného hrošíka liberijského — Návštěvnost zámku Stekník roste

                                9. 7. 2024 na ČT1

                                Napište nám