25 minut

1. července

Část: Všichni dohodáři musejí být hlášeni

Obsah dílu

Digitalizace stavebního řízení — Změny ve stavebním zákonu — Poplatky za stavební povolení — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Zabavení marihuany v Ústeckém kraji — Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví — Všichni dohodáři musejí být hlášeni — Pozdržené otevření koupaliště Cihelna — Znovuotevřený plavecký bazén v Liberci — Lodní doprava v Ústeckém kraji i ve všední dny — Snížený zájem o letní tábory na Královéhradecku — Střelba v Dolní Rovni — Prodejna potravin s nepřetržitým provozem — Exkurze s geologem po Českém Švýcarsku

Části dílu

01:00
Digitalizace stavebního řízení
    Ode dneška platí nový stavební zákon a s ním spojená digitalizace stavebního řízení: Jejich přínosem má být zrychlení a zjednodušení.
    04:04
    Změny ve stavebním zákonu
      A změny stavebního zákona dopadají i na samotné stavaře a firmy. Zájem klientů podle nich v posledních týdnech výrazně vrostl, někteří uvedli, že i kvůli nárůstu práce, museli část zakázek odmítat. Nový systém a stávající zahlcení úřadů může podle stavebníků vést k potížím s dotacemi nebo úvěry.
      05:32
      Poplatky za stavební povolení
        Vedle nejistoty je za násobným vytížením úřadů i růst poplatků. Nejrazantnější navýšení přichází u povolení na studnu.
        06:19
        Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku
          Nejdříve sesuv svahu, teď propadlá a popraskaná silnice kvůli dalšímu pohybu půdy u Libochovan na Litoměřicku. Poškození zřejmě nastalo po stavební činnosti na opravě železničního mostu a zajištění nestabilního svahu. Silnice tak musí zůstat uzavřená.
          08:10
          Zabavení marihuany v Ústeckém kraji
            Sedmnáct a půl kilogramu usušené marihuany a 440 kusů rostlin zabavili kriminalisté při domovních prohlídkách v obcích Vilémov a Velký Šenov. Policisté při zásahu zadrželi 66letého muže z Ústí nad Labem. V minulosti byl muž již několikrát souzen pro stejnou trestnou činnost a v současné době čelí trestnímu stíhání. Hrozí mu trest až deset let vězení.
            08:36
            Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví
              Odpůrci zprovoznění spalovny nebezpečných odpadů v Rybitví hodlají proces schvalování vrátit na začátek. Opírají se o argumenty, které mají k dispozici. Odborníci v nich uvádějí, že podklady k posouzení vlivu tohoto zařízení na životní prostředí EIA mimo jiné nesplňují emisní limity, například u hodnoty benzo-pyrenu a to až 20-tisíckrát. Společnost AVE CZ, která chce spalovnu provozovat, už minulý týden uvedla, že rozptylovou studii připravila podle metodiky ministerstva a prošla také oponenturou hygieniků. Podle senátorky Miluše Horské - se spalovně bude věnovat i Sněmovna.
              09:13
              Všichni dohodáři musejí být hlášeni
                Zaměstnavatelé musejí začít evidovat všechny své pracovníky na dohodu o provedení práce. Novela o investičních společnostech, která dnes začala platit, jim také ukládá povinnost hlásit jejich příjmy sociální správě. Doposud museli registrovat pouze dohodáře, kterým měsíční mzda překročila částku 10 tisíc korun.
                09:39
                Pozdržené otevření koupaliště Cihelna
                  Investice do oprav pardubického koupaliště bezmála za 130 milionů korun. Hotovo mělo být se začátkem prázdnin. Radnice už lidi do areálu zvala týdny dopředu. Nakonec se ale jeho brány neotevřely. Závěrečné práce nabraly zpoždění.
                  11:19
                  Znovuotevřený plavecký bazén v Liberci
                    Liberecký plavecký bazén, který chce město kvůli havarijnímu stavu zrekonstruovat za tři čtvrtě miliardy korun, je znovu částečně otevřený pro veřejnost. Oprava měla původně začít v dubnu, kvůli námitkám vůči vítězné firmě, ale radnice tendr zrušila.
                    14:18
                    Lodní doprava v Ústeckém kraji i ve všední dny
                      Se startem prázdnin začínají i pravidelné plavby výletních lodí na Labi ve všední dny. Ty ročně využijí tisíce turistů. Plavby jsou dokonce součástí dopravy Ústeckého kraje. Jenže lodí se teď lidé svezou jen ve směru od Ústí nad Labem do vnitrozemí. Od krajské metropole k německé hranici je Labe, kvůli nízké hladině nesjízdné.
                      15:58
                      Snížený zájem o letní tábory na Královéhradecku
                        Zájem o letní tábory v Královéhradeckém kraji je letos menší než loni. Někde až o třicet procent. Organizátoři za tím vidí horší ekonomickou situaci v rodinách, ale také třeba neochotu dětí vzdát se během aktivit mobilních telefonů nebo komfortu při nocování v chatkách uprostřed lesa. Na pozdější turnusy některých pobytových táborů je tak stále možné děti ještě přihlásit.
                        19:28
                        Střelba v Dolní Rovni
                          Dopolední potyčka mezi dvěma muži na poli u dálnice D35 skončila střelbou. Proč a jak se konflikt nedaleko obce Dolní Roveň odehrál zjišťují policisté. Podle nich postřelený muž přišel na čerpací stanici, tam ho ošetřili záchranáři. Zanedlouho kriminalisté zadrželi podezřelého - údajného střelce.
                          19:51
                          Prodejna potravin s nepřetržitým provozem
                            První prodejnu potravin s nepřetržitým provozem v Královéhradeckém kraji otevřeli v Hořicích. Přes noc se zákazník obslouží sám. Obchod chce získat konkurenční výhodu proti supermarketům a inspirovat obce k obnově prodejen, které zanikly.
                            22:53
                            Exkurze s geologem po Českém Švýcarsku
                              České Švýcarsko se pomalu, ale jistě vzpamatovává z obřího požáru. Některé stezky zůstávají zavřené, lidé ale mohou nově vyrazit na výlet třeba geologem, nebo botaničkou.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              2. července

                              Přehled dílů

                              330 dostupných
                              Stopáž25 minut

                              30. července

                              Farmáři odhalují škody způsobené počasím — Obyvatele Žalhostic ruší nadměrný hluk vlaků — Tragická nehoda v Novém Městě nad Metují — Opilý řidič ujížděl policistům přes polní cesty — Potvrzený výjimečný trest za vraždu v Libišanech — Na opatovické elektrárně se usídlili sokoli — Festivaly v druhé půlce léta — Počet kybernetických podvodů roste — Zákaz odběru vody z vodních toků na severu Čech — Sečení vzácných luk v CHKO Jizerské hory — Odstavená část výroby v chemičce u Litvínova — Požár lesu u Brocna na Litoměřicku — Speciální cena za poštovní známku — Viditelná polární záře v Česku

                              30. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              29. července

                              Kvalitu vody v rybnících ničí sinice — Úplné uzavření silnice v Olešnici — Výjezd dvanácti hasičských jednotek na Náchodsku — Až šest let vězení hrozí muži za zabití psa — Kauza pádu mostu ve Vilémově — Prodej nemovitostí České pošty — Víc výjezdů liberecké ZZS než za epidemie covidu — Proces vyhlášení CHKO Krušné hory — Sheeranovy koncerty vidělo na sto tisíc diváků — Největší archeo průzkum na Podbořansku — Jednání o památkové zóně na Králicku — Pražský most bude znovu v provozu od čtvrtka — Sraz historických aut na Lounksu — Roste zájem o netradiční ubytování v přírodě — Na obloze bude možné pozorovat planety

                              29. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              26. července

                              První den olympijského festivalu v Mostě — Pozemky pod budoucím obchvatem Pardubic — Za výbuch domu v Šonově může fotovoltaika — V Děčíně se srazilo auto s motorkářem — Rekonstrukce rehabilitačního oddělení v Liberci — V Libereckém kraji se dál šíří africký mor prasat. — Posypová sůl zničila halu v Liberci — Alergické reakce po bodnutí hmyzem — Likvidace nebezpečného hmyzu — Přípravy na koncert Eda Sheerena — Turisté staví kamenné mohyly v Krkonoších — Zadržování vody v Jizerských horách — Čištění zámeckých sklepů na Lanškrouně — Pes Avatar z Česka míří do Konga

                              26. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              25. července

                              Nový poplatek pro investory v Hradci Králové — Zahájení olympijského festivalu u jezera Most — Vyšetřování tragického požáru v Jičíně — Řidič jel o 100 km rychleji, než směl — Auto na Teplicku narazilo do stromu — Obilí v Libereckém kraji dozrálo dříve — První obžalovaní v rozsáhlé drogové kauze na Liberecku si vyslechli rozsudek. — Nemocnice Teplice a nezisková organizace Květina zahájily spolupráci — Festival Benátská! 2024 v Liberci — Královéhradečtí strážníci na elektroskútrech — Pardubičtí vězni pracují pro Linku bezpečí — Chráněný motýl na jilemnické louce — Sochařka z Afriky ve dvorské zoo — Pirátský tábor v Mělčanech — Méně turistů na královéhradeckých památkách — První letní sezona Žatce jako památky UNESCO

                              25. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              24. července

                              Stavební úřady kritizují nový systém — Heřmanův Městec chce obnovit místní rybník — Vyloučení Budimexu z tendru na stavbu D11 — Nález granátu u Máchova jezera — Nová odpočívadla pro kamiony u Žatce — Letní kapacity pardubických mateřských škol — Nehoda tří nákladních aut na D8 — V liberecké ZOO vzniká umělý mokřad. — 20 let od záchytu první nelegální tabákové linky — Policie dopadá řidiče bez dálničních známek — Modernizace zázemí historické štoly Starý Martin — Uzavřená Bobří soutěska — Cesta Obřím dolem je opět průchodná — Příměstský tábor v Zoo Děčín — Nová psí posila královéhradecké policie — Ed Sheeran po pěti letech v Česku

                              24. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              23. července

                              Mrtvý po požáru bytového domu v Jičíně — Požár nelegální skládky v Lovosicích — Olympijský festival v Mostě — Haly u D8 na Ústecku nebudou — Silnici si spletli se závodní dráhou — Muž zkolaboval v autě uprostřed křižovatky — Rozsáhlý případ výroby a prodeje pervitinu začal projednávat krajský soud v Liberci. — Nové vlakové soupravy Regiofox — Nejvyšší soud vyhověl dovolání bývalých dozorců — Dolní jez na Ohři v Kadani prochází rekonstrukcí — Rybáři staví přehrážky pro pstruhy — Autobusy na Ještěd jezdí skoro prázdné. — Nová samička zebry bezhřívé ve dvorské zoo — Rodinný den v Podbořanech — Vyhořelý zámek v Maršově bude sloužit seniorům

                              23. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              22. července

                              Dva roky od požáru v Českém Švýcarsku — KRNAP zavřel stezku Obřím dolem — Rekordní počet zásahů horské služby — Tendr na přestavbu tratě do zóny Kvasiny — Požár sklizeného pole u Žďáru nad Orlicí — Opravené mosty u Bystřan na Teplicku — Nejvyšší soud vyhověl dovolání dozorců z Rýnovic — Zájem o rehabilitaci v Lázních Bělohrad — 80 let od prvního bombardování Pardubic — Výročí sestřelení amerických letců — Opravená vodní nádrž Kozlák v Lužci — Eiffelova věž pro Olympijský festival je hotová — Milionová auta u Brodského rybníku — Dobývání Vítkova zkomplikovalo horké počasí — Připomínka židovské komunity v Luži

                              22. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              19. července

                              Celosvětový výpadek IT služeb — Nehoda minibusu a osobního automobilu na Lounsku — Obvinění muže z výbuchu prodejny při výrobě CBD — Obnovení provozu Tyršovy veřejné plovárny — Liberecký kraj chce získat část sklářského muzea — Brigáda v technických službách pro studenty — Studenti zahradnické školy zahradničí přes léto — Spor o supermarket u Panské skály — O pohřbívání do země je na Liberecku větší zájem — Ani letos Arnošt z Pardubic nevypluje — Nové zábrany v Krkonošském národním parku — České Švýcarsko tématem třetího dílu Zkraje ČT — Velký zájem o kempy pro budoucí zdravotníky

                              19. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              18. července

                              Josefov a Terezín zachrání peníze z ministerstva — Pašování drog do rýnovické věznice na Jablonecku — Horská služba během prázdnin vyjíždí častěji — Policie dopadla trojici zlodějů na Hradecku — 50 let od výbuchu chemičky na Mostecku — Řasy znečišťují Sečskou přehradu na Chrudimsku — Obyvatelé Hradce Králové řeší vyplavený potok — Spor o technické služby v České Lípě — Za snímky z vyšetření musí pacienti platit — Policie dopadá řidiče bez dálničních známek — Protesty proti stavbě nové výrobní haly — Turisty čekají poslední jízdy parních vlaků — Liberecká zoo ušetří na vodě novými mokřady — Koupaliště na Královéhradecku zůstávají čistá — Příměstský IT tábor pro dívky na Pardubicku

                              18. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              17. července

                              Rozsáhlá modernizace železničního uzlu v České Třebové — Oprava nádražní budovy v Jaroměři — Nová odbočka na železnici mezi Prahou a Děčínem — Omezení provozu v nemocnicích — Situace s omezováním péče nemocnic v regionu — Zranění diváků při dostihu policie odložila — Přestavba křižovatky u Solnice na kruhový objezd bude hotová nejspíš dříve — Muž v Ústí nad Labem měl týrat padesát koček — Horolezci z Krkonoš jako první zdolali Muču Kiš — Rozhovor s horolezcem Jaroslavem Bánským — Nespokojenost obyvatel Děčína s novou továrnou — Noční požár kůlny v Otovicích na Broumovsku — Ceny průmyslu v červnu meziročně vzrostly — Výzvy na opravu Terezína a Josefova — Pokuta za nové převlékárny na Mšenu

                              17. 7. 2024 na ČT1

                              Napište nám