25 minut

1. července

Část: Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví

Obsah dílu

Digitalizace stavebního řízení — Změny ve stavebním zákonu — Poplatky za stavební povolení — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Zabavení marihuany v Ústeckém kraji — Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví — Všichni dohodáři musejí být hlášeni — Pozdržené otevření koupaliště Cihelna — Znovuotevřený plavecký bazén v Liberci — Lodní doprava v Ústeckém kraji i ve všední dny — Snížený zájem o letní tábory na Královéhradecku — Střelba v Dolní Rovni — Prodejna potravin s nepřetržitým provozem — Exkurze s geologem po Českém Švýcarsku

Části dílu

01:00
Digitalizace stavebního řízení
    Ode dneška platí nový stavební zákon a s ním spojená digitalizace stavebního řízení: Jejich přínosem má být zrychlení a zjednodušení.
    04:04
    Změny ve stavebním zákonu
      A změny stavebního zákona dopadají i na samotné stavaře a firmy. Zájem klientů podle nich v posledních týdnech výrazně vrostl, někteří uvedli, že i kvůli nárůstu práce, museli část zakázek odmítat. Nový systém a stávající zahlcení úřadů může podle stavebníků vést k potížím s dotacemi nebo úvěry.
      05:32
      Poplatky za stavební povolení
        Vedle nejistoty je za násobným vytížením úřadů i růst poplatků. Nejrazantnější navýšení přichází u povolení na studnu.
        06:19
        Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku
          Nejdříve sesuv svahu, teď propadlá a popraskaná silnice kvůli dalšímu pohybu půdy u Libochovan na Litoměřicku. Poškození zřejmě nastalo po stavební činnosti na opravě železničního mostu a zajištění nestabilního svahu. Silnice tak musí zůstat uzavřená.
          08:10
          Zabavení marihuany v Ústeckém kraji
            Sedmnáct a půl kilogramu usušené marihuany a 440 kusů rostlin zabavili kriminalisté při domovních prohlídkách v obcích Vilémov a Velký Šenov. Policisté při zásahu zadrželi 66letého muže z Ústí nad Labem. V minulosti byl muž již několikrát souzen pro stejnou trestnou činnost a v současné době čelí trestnímu stíhání. Hrozí mu trest až deset let vězení.
            08:36
            Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví
              Odpůrci zprovoznění spalovny nebezpečných odpadů v Rybitví hodlají proces schvalování vrátit na začátek. Opírají se o argumenty, které mají k dispozici. Odborníci v nich uvádějí, že podklady k posouzení vlivu tohoto zařízení na životní prostředí EIA mimo jiné nesplňují emisní limity, například u hodnoty benzo-pyrenu a to až 20-tisíckrát. Společnost AVE CZ, která chce spalovnu provozovat, už minulý týden uvedla, že rozptylovou studii připravila podle metodiky ministerstva a prošla také oponenturou hygieniků. Podle senátorky Miluše Horské - se spalovně bude věnovat i Sněmovna.
              09:13
              Všichni dohodáři musejí být hlášeni
                Zaměstnavatelé musejí začít evidovat všechny své pracovníky na dohodu o provedení práce. Novela o investičních společnostech, která dnes začala platit, jim také ukládá povinnost hlásit jejich příjmy sociální správě. Doposud museli registrovat pouze dohodáře, kterým měsíční mzda překročila částku 10 tisíc korun.
                09:39
                Pozdržené otevření koupaliště Cihelna
                  Investice do oprav pardubického koupaliště bezmála za 130 milionů korun. Hotovo mělo být se začátkem prázdnin. Radnice už lidi do areálu zvala týdny dopředu. Nakonec se ale jeho brány neotevřely. Závěrečné práce nabraly zpoždění.
                  11:19
                  Znovuotevřený plavecký bazén v Liberci
                    Liberecký plavecký bazén, který chce město kvůli havarijnímu stavu zrekonstruovat za tři čtvrtě miliardy korun, je znovu částečně otevřený pro veřejnost. Oprava měla původně začít v dubnu, kvůli námitkám vůči vítězné firmě, ale radnice tendr zrušila.
                    14:18
                    Lodní doprava v Ústeckém kraji i ve všední dny
                      Se startem prázdnin začínají i pravidelné plavby výletních lodí na Labi ve všední dny. Ty ročně využijí tisíce turistů. Plavby jsou dokonce součástí dopravy Ústeckého kraje. Jenže lodí se teď lidé svezou jen ve směru od Ústí nad Labem do vnitrozemí. Od krajské metropole k německé hranici je Labe, kvůli nízké hladině nesjízdné.
                      15:58
                      Snížený zájem o letní tábory na Královéhradecku
                        Zájem o letní tábory v Královéhradeckém kraji je letos menší než loni. Někde až o třicet procent. Organizátoři za tím vidí horší ekonomickou situaci v rodinách, ale také třeba neochotu dětí vzdát se během aktivit mobilních telefonů nebo komfortu při nocování v chatkách uprostřed lesa. Na pozdější turnusy některých pobytových táborů je tak stále možné děti ještě přihlásit.
                        19:28
                        Střelba v Dolní Rovni
                          Dopolední potyčka mezi dvěma muži na poli u dálnice D35 skončila střelbou. Proč a jak se konflikt nedaleko obce Dolní Roveň odehrál zjišťují policisté. Podle nich postřelený muž přišel na čerpací stanici, tam ho ošetřili záchranáři. Zanedlouho kriminalisté zadrželi podezřelého - údajného střelce.
                          19:51
                          Prodejna potravin s nepřetržitým provozem
                            První prodejnu potravin s nepřetržitým provozem v Královéhradeckém kraji otevřeli v Hořicích. Přes noc se zákazník obslouží sám. Obchod chce získat konkurenční výhodu proti supermarketům a inspirovat obce k obnově prodejen, které zanikly.
                            22:53
                            Exkurze s geologem po Českém Švýcarsku
                              České Švýcarsko se pomalu, ale jistě vzpamatovává z obřího požáru. Některé stezky zůstávají zavřené, lidé ale mohou nově vyrazit na výlet třeba geologem, nebo botaničkou.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž25 minut
                              Další díl
                              2. července

                              Přehled dílů

                              313 dostupných
                              Stopáž25 minut

                              4. července

                              Města mění koeficienty k dani z nemovitostí — Spor o výstavbu inovačního centra v Pardubicích — Řidičům se otevřela moderní silnice u České Lípy — ŘSD vybralo stavitele pro D35 u Hradce Králové — Plány s vyhlášením největší CHKO Krušné hory — Areál u přehrady Mšeno zahájil částečný provoz — Další rozsáhlá dopravní akce policie — Revize na přehradách v Povodí Ohře — Zásah hasičů kvůli poruše autobusu v KRNAP — Zásah kvůli podezření na vzpouru vězňů — Zájem o službu ZkusBus na Svitavsku mírně klesl — Kempy stále hlásí volné kapacity — Film láká k návštěvě muzeí v Pardubickém kraji — Ústecká adiktologická ambulance hledá nové sídlo — Historická tramvaj v provozu přes celé léto — Mistrovství Evropy ve vikingské hře kubb

                              4. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              3. července

                              Silničáři začali stavět další část D6 — Modernizace nádrží v Liberci — Modernizace tratě mezi Libercem a Prahou — Střelce z Dolní Rovně poslal soud do vazby — Kontroly celníků u polských hranic — Pediatrická ordinace v Orlickoústecké nemocnici — V létě roste počet úrazů dětí — Porušování pravidel plavby na českých řekách — Průběh rekonstrukce jezu na Labi v Pardubicích — Nácvik hasičů v Českém Švýcarsku — Hrad Svojanov u Svitav čekají vylepšení — Spolupráce firem Explosia a Synthesia — Dálniční známky už letos vydělaly 4 miliardy Kč — Po 80 letech se rozezněly zvony v Horní Polici

                              3. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              2. července

                              Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Znovu zpoplatněné parkování v Teplicích — Spory kvůli největší solární elektrárně v Česku — Odstraňování dočasných staveb v Hradci Králové — Obvinění za pád dětí z vyhlídky na Děčínsku — Bílina je nejvíc znečištěnou řekou Povodí Ohře — Požár v Chomutově vznikl kvůli varně drog — VZP zavádí objednací systém pro klienty — Aplikace Záchranka s novinkami na léto — Hlinsko řeší problém s bezdomovci — Letiště Praze má potíže s odbavováním — Pardubické letiště řeší zpoždění letů — Na železnici vzrostl počet projetí návěstí stůj — Omezení dodávek teplé vody na Trutnovsku — Mimořádný nález z období Keltů — Přípravy olympijského festivalu u jezera Most

                              2. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              1. července

                              Digitalizace stavebního řízení — Změny ve stavebním zákonu — Poplatky za stavební povolení — Sesuv svahu u Libochovan na Litoměřicku — Zabavení marihuany v Ústeckém kraji — Spor o výsledcích EIA ve spalovně v Rybitví — Všichni dohodáři musejí být hlášeni — Pozdržené otevření koupaliště Cihelna — Znovuotevřený plavecký bazén v Liberci — Lodní doprava v Ústeckém kraji i ve všední dny — Snížený zájem o letní tábory na Královéhradecku — Střelba v Dolní Rovni — Prodejna potravin s nepřetržitým provozem — Exkurze s geologem po Českém Švýcarsku

                              1. 7. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              28. června

                              Konec školního roku — Cestovní doklady na poslední chvíli — Bezpečně na silnicích o prázdninách — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Liberecký zámek bude vlastnit město — Kamery v pardubických autobusech — V Hradci Králové končí festival Regiony — Zrušení výměny přípojky elektřiny — Nový systém placeného stání v Teplicích — Koupaliště před začátkem letní sezony — Vrcholí přípravy skautských táborů — Přes 300 km na dámských kolech Liberta — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zákaz vstupu ke zřícenině hradu Kyšperk — Varhany památkou roku Libereckého kraje — Hyeny si oblíbily papírové hlavolamy — Konec medvědů na hradech a zámcích

                              28. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              27. června

                              Jednání o koupi lanovky na Ještěd — Silné bouřky na severu Čech — Změna stavebního zákona — Rekonstrukce čističky ve Dvoře Králové n. Labem — Nedostatek pediatrů v trutnovské nemocnici — Petice proti spalovně v Rybitví — Příjezdová silnice k průmyslové zóně v Liberci — Žitenický zámek chtějí koupit tamní obyvatelé — Zprovoznění druhé etapy obchvatu Opočna — Opereta Polská krev v Teplicích — Poklad ze Svitavska má svůj vlastní katalog — Střelec z Libčevsi skončil na psychiatrii — Rekordní počet sokolích mláďat — Krádež v kempu na Pardubicku — S čerty nejsou žerty ve Východočeském divadle

                              27. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              26. června

                              Oprava záchytného plotu u Hřenska — Pokračování těžby písku u Čeperky — Pro sociální dávky na poštu — Seniorka se pohřešuje už jeden měsíc — Trolejbusové linky v Liberci — 17 let za vraždu dítěte — Letní turistická sezona se blíží — Aplikace Můj strážník — Zprovoznění Kozí dráhy — Dražba nalezených věcí v Liberci — Ocenění stážistů v nemocnici Kadaň — Z Kamenářského domu bude hostinec — Liberecká zoo má nová mláďata nyal — Obří malovaná krajka na fasádě budovy

                              26. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              25. června

                              Konec kanálu Dunaj-Odra-Labe v kraji — Trasa vysokorychlostní tratě přes Ústecký kraj — Konec těžby v lomu Bílina do roku 2030 — Výbuch zdemoloval dům na Náchodsku — Ústecký kraj přispěje na obnovu Terezína — Modernizace vodovodních sítí na Královéhradecku — Policie zadržela muže, který střílel v Libčevsi — Kontroly v domově seniorů na Trutnovsku — Nemocnice v ČR se předzásobují krví — V Duchcově proběhla analýza odpadu — Demontáž rozhledny napadené hmyzem — Panely pomáhají eliminovat sinice ve vodě — Den ozbrojených sil v Liberci — Street art moře v Teplicích — Prachovské skály mají dvě kompostovací toalety — Kroužkování čápů ve Dvoře Králové n. Labem — Víkendové akce očima iReportérů — Expedice českých horolezců v Himalájích

                              25. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              24. června

                              Trasa vysokorychlostní železnice — Budoucnost skiareálu v Bedřichově — Znovuotevření D7 v Chlumčanech u Loun — Udělení vyjímky pro těžbu na Tlustci — Část koalice chce zmírnit penzijní reformu — Největší obměna vlaků v Královéhradeckém kraji — V Brodci nechce stále nikdo vládnout — Porucha trakčního vedení na železnici — Protesty proti Inovačnímu centru v Pardubicích — Nová základna ZZS v Hrádku nad Nisou — Pieta za oběti nacistického teroru v Ležákách — Nové cyklostezky mezi Mostem a Litvínovem — Horní Ředice Vesnicí roku Pardubického kraje — Pohlaví královédvorských hyenek hřivnatých — Spor o pokácení javoru u pardubického nádraží — Vyhlídkové lety pro handicapované v H. Králové

                              24. 6. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              21. června

                              V Libereckém kraji začaly žně. — Natáčení seriálu Limity režiséra Petra Zelenky

                              21. 6. 2024 na ČT1

                              Napište nám