25 minut

28. června

Část: Varhany památkou roku Libereckého kraje

Obsah dílu

Konec školního roku — Cestovní doklady na poslední chvíli — Bezpečně na silnicích o prázdninách — Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem — Liberecký zámek bude vlastnit město — Kamery v pardubických autobusech — V Hradci Králové končí festival Regiony — Zrušení výměny přípojky elektřiny — Nový systém placeného stání v Teplicích — Koupaliště před začátkem letní sezony — Vrcholí přípravy skautských táborů — Přes 300 km na dámských kolech Liberta — 158. výročí bitvy u Hradce Králové — Zákaz vstupu ke zřícenině hradu Kyšperk — Varhany památkou roku Libereckého kraje — Hyeny si oblíbily papírové hlavolamy — Konec medvědů na hradech a zámcích

Části dílu

00:44
Konec školního roku
    Končí školní rok a bezmála milion a půl dětí tak dostalo svá vysvědčení
    02:05
    Cestovní doklady na poslední chvíli
      Kvůli odjezdům na dovolenou tak na některých úřadech stáli lidé fronty, aby si na poslední chvíli vyřídili cestovní doklady.
      03:39
      Bezpečně na silnicích o prázdninách
        Cesty na letní dovolenou často lidé v Česku absolvují v autě. Policie proto v následujících dnech zvýší počet hlídek na silnicích. S cestováním autem jsou spojená i rizika.
        04:25
        Zákaz vjezdu kamionů do Ústí nad Labem
          Ústí nad Labem se na dva roky uzavře pro kamiony, nebudou smět městem projíždět. Uzavírka začne na podzim kvůli opravě mostu přes Labe. Město se obává dopravního kolapsu.
          06:39
          Liberecký zámek bude vlastnit město
            Město Liberec od soukromého majitele odkoupí zámek za osmdesát jedna milionů korun.
            06:57
            Kamery v pardubických autobusech
              Ve všech vozech městské hromadné dopravy v Pardubicích jsou nově instalované kamery, které monitorují provoz uvnitř i před vozidlem.
              07:13
              V Hradci Králové končí festival Regiony
                V Hradci Králové dnes končí dvacátý devátý ročník Mezinárodního divadelního festivalu Regiony. Letos přilákal padesát pět tisíc návštěvníků.
                07:38
                Zrušení výměny přípojky elektřiny
                  Poskytovatel elektřiny rodině v Liberci oznámil, že při zateplení domu bude měnit přípojky elektřiny. Z těch vzduchem, udělá ty v zemi. Tomu také rodina přizpůsobila rekonstrukci domu. Na novou přípojku podepsali smlouvu. Jenže firma nakonec celou akci zrušila.
                  12:12
                  Nový systém placeného stání v Teplicích
                    HOST: Hynek Hanza /ODS/, náměstek primátora, Teplice
                    14:22
                    Koupaliště před začátkem letní sezony
                      S příchodem letních prázdnin začíná také hlavní sezóna na koupalištích. Na některých vodních plochách v Česku už hygienici nedoporučují koupání kvůli zhoršení kvalitě vody.
                      16:11
                      Vrcholí přípravy skautských táborů
                        Tisíce dětí vyráží v těchto dnech na tábory. Zájem o ně každoročně roste, podobně jako i cena. Důvodem jsou dražší potraviny, doprava a mzdy pořadatelů.
                        17:41
                        Přes 300 km na dámských kolech Liberta
                          330 kilometrů – tuto vzdálenost se rozhodla zdolat skupina osmi nadšenců na dámských retro kolech Liberta. Cestu si rozdělili do šesti dnů. Jedou z Heřmanova Městce na Chrudimsku až do německých Drážďan.
                          20:26
                          158. výročí bitvy u Hradce Králové
                            158 let uplynulo od bitvy u Sadové nedaleko Hradce Králové. Historicky největšího vojenského střetnutí na českém území. Na Velkém náměstí v Hradci Králové byla redaktorka Kateřina Lunerová.
                            22:14
                            Zákaz vstupu ke zřícenině hradu Kyšperk
                              Vedení Krupky na Teplicku s okamžitou platností až do odvolání zakázalo vstup ke zřícenině hradu Kyšperk.
                              22:31
                              Varhany památkou roku Libereckého kraje
                                Oprava varhan v kostele Navštívení Panny Marie v Bozkově na Semilsku získala titul Památka roku Libereckého kraje.
                                22:48
                                Hyeny si oblíbily papírové hlavolamy
                                  Chovatelé Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem nainstalovali hyenám čabrakovým v místním výběhu nový hlavolam. Lákadlo v podobě dobrot schovali v papírových trubkách.
                                  23:22
                                  Konec medvědů na hradech a zámcích
                                    Národní památkový ústav chce do roku 2030 ukončit chov zvířat na hradech a zámcích - půjde hlavně o medvědy.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž25 minut
                                    Další díl
                                    1. července

                                    Přehled dílů

                                    320 dostupných
                                    Stopáž25 minut

                                    16. července

                                    <<Už nelze podat kandidátky pro krajské volby>> — Soud k výbuchu muničního skladu v Bílině — Tři zájemci o hradecký fotbalový klub — Opilý cyklista málem skončil pod kamionem — Spor o sochu sovětského vojáka v Litoměřicích — Kdy žádat odškodnění za zpoždění vlaků — Nebývalé škody po divočácích v Ústí nad Labem — Rozdíly v cenách za demolici ruiny v Pardubicích — Lávku přes Jizeru čeká demolice — Návrat ohrožených syslů do přírody — Invazivní rostliny ohrožují horské louky — Počet sebevražd v Česku mírně roste — ČNB zachytila přes tisíc padělků bankovek — Dva atmosferické jevy na jedné fotografii — 130 let od dálkové jízdy z barona Liebiega — Sběr semen v NP České Švýcarsko

                                    16. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    15. července

                                    Padla překážka pro dostavbu D11 — Letos se řidičům otevře nejvíc km dálnic — Liberec dražil odtažená auta — Podzemí Sněžky je opět přístupné — Zavazadla na letišti vykládají hasiči — Stavbaři na Miletě hloubí podchody — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Petice chce zabránit demolici mostu — Volné ubytovací kapacity na horách — Dotace na odstranění černých skládek — Ústavní soud řešil případ disidenta Wonky — Oprava přivaděče na dálnici D8 — Strážníci pomohli dítěti z uzamčeného auta — Návrh na obžalobu čtyř mužů kvůli vraždě — Neckyáda pobavila obyvatele Pnětluk — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                    15. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    12. července

                                    Škody po bouřkách v Pardubicích — Bouřky nad Českem — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Ujížděl policistům na D7 a naboural 3 vozidla — 77 let od tramvajové havárie v Ústí nad Labem — Solární podvod za 2,7 mil. korun — Zanesená řeka Bílina — Zhoršená kvalita vody na severovýchodě Čech — Labe v Pardubicích překlenul nový most — Horké počasí a jeho vliv na organismus — Sbírka na pomoc děčínské Slunečnici — Komplikace pro podnikatele v NP České Švýcarsko — Revitalizace koryta Bílé Nisy — Nové archeologické nálezy na hradu Grabštejn — Záchrana kočky z kanalizace — Sportovní hry seniorů

                                    12. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    11. července

                                    Na Trutnovsku přibude šest úsekových radarů — Pár kradl v kempu u Máchova jezera — Zanesené koryto řeky Bíliny — Vybržďování na českých silnicích — Rekonstrukce zatáčky v České Kamenici — Bourání stometrových chladicích věží — Bezpečně na vodě - kontrola plavidel — Diamo přestane investovat do okolí jezera Milada — V Holicích vyroste nové sociální centrum — Prvosledová hlídka zachránila krvácejícího muže — V Pardubicích začal festival šachu a her — Sokolům se v Proboštově daří — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu.

                                    11. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    10. července

                                    10. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    9. července

                                    Snaha o obnovu zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění. — Nejvyšší nezaměstnanost je nyní na Mostecku — Policie pátrá po třináctileté dívce z Hostinného — Kraj řeší bezpečnost v okolí krajského úřadu — Prevence před požáry na polích — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Jednání o kompenzacích pro ovocnáře — Kontroly dětských letních táborů — Candáti jako lék na sinice — 5 let Hornického regionu Krušnohoří v UNESCO — Boj proti invazivním druhům rostlin — Vyproštění koně z příkopu na Litoměřicku — Narození vzácného hrošíka liberijského — Návštěvnost zámku Stekník roste

                                    9. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    8. července

                                    Stipendijní program Krajské zdravotní — Zavřená silnice v Mníšku, od dnešního dne i vlaková výluka. — Dopravní omezení u Moravské Třebové — Celozávodní dovolená v automobilce Škoda — Požár skladu stavebnin v Náchodě — Soud muži snížil trest na devět let — Speciální značení pomáhá proti krádeži kol — Zájem o předčasné penze — Rok fungování chytrého dopravního systému — Počasí v následujících dnech — Protipožární hlídky v NP České Švýcarsko — Policisté zachránili seniorovi život — Připomínka sokolské odbojové skupiny — Rekordní zájem na obor krejčí v Nové Pace — Zadržený muž měl v tašce přes sto škeblí — Rusalka v Prachovských skalách — Hejnické slavnosti pomáhají — Maringotka principála Kludského v Jirkově

                                    8. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    4. července

                                    Města mění koeficienty k dani z nemovitostí — Spor o výstavbu inovačního centra v Pardubicích — Řidičům se otevřela moderní silnice u České Lípy — ŘSD vybralo stavitele pro D35 u Hradce Králové — Plány s vyhlášením největší CHKO Krušné hory — Areál u přehrady Mšeno zahájil částečný provoz — Další rozsáhlá dopravní akce policie — Revize na přehradách v Povodí Ohře — Zásah hasičů kvůli poruše autobusu v KRNAP — Zásah kvůli podezření na vzpouru vězňů — Zájem o službu ZkusBus na Svitavsku mírně klesl — Kempy stále hlásí volné kapacity — Film láká k návštěvě muzeí v Pardubickém kraji — Ústecká adiktologická ambulance hledá nové sídlo — Historická tramvaj v provozu přes celé léto — Mistrovství Evropy ve vikingské hře kubb

                                    4. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    3. července

                                    Silničáři začali stavět další část D6 — Modernizace nádrží v Liberci — Modernizace tratě mezi Libercem a Prahou — Střelce z Dolní Rovně poslal soud do vazby — Kontroly celníků u polských hranic — Pediatrická ordinace v Orlickoústecké nemocnici — V létě roste počet úrazů dětí — Porušování pravidel plavby na českých řekách — Průběh rekonstrukce jezu na Labi v Pardubicích — Nácvik hasičů v Českém Švýcarsku — Hrad Svojanov u Svitav čekají vylepšení — Spolupráce firem Explosia a Synthesia — Dálniční známky už letos vydělaly 4 miliardy Kč — Po 80 letech se rozezněly zvony v Horní Polici

                                    3. 7. 2024 na ČT1
                                    Stopáž25 minut

                                    2. července

                                    Řidičům začal sloužit obchvat Rokytna — Znovu zpoplatněné parkování v Teplicích — Spory kvůli největší solární elektrárně v Česku — Odstraňování dočasných staveb v Hradci Králové — Obvinění za pád dětí z vyhlídky na Děčínsku — Bílina je nejvíc znečištěnou řekou Povodí Ohře — Požár v Chomutově vznikl kvůli varně drog — VZP zavádí objednací systém pro klienty — Aplikace Záchranka s novinkami na léto — Hlinsko řeší problém s bezdomovci — Letiště Praze má potíže s odbavováním — Pardubické letiště řeší zpoždění letů — Na železnici vzrostl počet projetí návěstí stůj — Omezení dodávek teplé vody na Trutnovsku — Mimořádný nález z období Keltů — Přípravy olympijského festivalu u jezera Most

                                    2. 7. 2024 na ČT1

                                    Napište nám