25 minut

17. května

Část: Odročení soudu s podezřelým ze žhářství

Obsah dílu

Změny v rozdělování sdílených daní — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Zakázka na rekonstrukci libereckého bazénu — Obvinění v liberecké kauze propuštěni z vazby — Přestupků z tunelů na dálnici D8 přibývá — Příměstské tábory s příspěvkem města — Odborná péče pro mládež s duševními problémy — V Ústí nebude opět fungovat dětská pohotovost — Program Lékařem nanečisto — Dotace na elektromobily pro podnikatele — Hladina podzemní vody v okolí dolu Turów — 20. ročník festivalu muzejních nocí — Výstava opravených věcí — Čtyřiadvacetihodinový festival fantasy a komiksu — Morčák velký na děčínském rybníce — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově mlýně

Části dílu

01:03
Změny v rozdělování sdílených daní
    Svaz měst a obcí kritizuje vládní návrh na tzv. rozpočtové určení daní, podle kterého dostávají samosprávy peníze ze státního rozpočtu. Ten nový má přinést spravedlivější rozdělení peněz mezi kraje. Podle Sdružení místních samospráv úprava připraví o část příjmů 5800 obcí.
    03:50
    Odročení soudu s podezřelým ze žhářství
      Krajský soud v Ústí nad Labem odročil hlavní líčení s mužem obžalovaným ze založení požáru v Národním parku České Švýcarsko.
      05:08
      Zakázka na rekonstrukci libereckého bazénu
        Liberec v souvislosti s městskou korupční kauzou prověří zakázku na rekonstrukci bazénu za tři čtvrtě miliardy korun. Město se rozhodlo vyměnit také administrátora této soutěže. Celá rekonstrukce se tak protáhne a nezačne dříve než na podzim. Aktuálně uzavřený bazén se proto v létě opět otevře pro veřejnost.
        06:49
        Obvinění v liberecké kauze propuštěni z vazby
          Dva obvinění v korupční kauze spojené s radnicí v Liberci byli propuštěni z vazby. Mělo by jít o jednoho úředníka a jednoho spolumajitele projektantské firmy. Všech osm obviněných ve dvou větvích tak policie stíhá na svobodě.
          07:21
          Přestupků z tunelů na dálnici D8 přibývá
            Kvůli množství dopravních přestupků posiluje ústecký magistrát tým úředníků. Denně musí zkontrolovat až dvěstě oznámení.
            07:44
            Příměstské tábory s příspěvkem města
              Jablonec nad Nisou přispěje na pobyty malých dětí v letních příměstských táborech. Radnice tak chce rodinám usnadnit překlenutí doby prázdnin, kdy budou mateřské školky ve městě na 6 týdnů zavřené.
              08:07
              Odborná péče pro mládež s duševními problémy
                V České republice, podle statistického úřadu žije asi 2,2 milionů dětí a náctiletých. Právě ti se v poslední době čím dál častěji potýkají s psychickými potížemi. Jenže, začínají chybět psychiatři. Krajská zdravotní proto otevřela ambulanci dětského psychologa v litoměřické nemocnici a společně s krajským úřadem chystá koncepci psychiatrické péče pro celý kraj.
                10:10
                V Ústí nebude opět fungovat dětská pohotovost
                  největší nemocnici v Ústeckém kraji - V Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem nebude tento víkend fungovat dětská pohotovost. Na službu se totiž nepřihlásil žádný praktický lékař.
                  10:38
                  Program Lékařem nanečisto
                    Nedostatek lékařů řeší většina nemocnic. Mnohé proto připravují náborové akce pro mediky, které chtějí přilákat po skončení studia do svých řad. Po vzoru liberecké krajské nemocnice, která jako první v Česku začala s programem Lékařem nanečisto, teď připravila kemp pro mediky i českolipská nemocnice.
                    12:41
                    Dotace na elektromobily pro podnikatele
                      Od března letošního roku mohou osoby samostatně výdělečně činné žádat o dotaci, která má podpořit koupi elektromobilu. Tato finanční podpora půjde z evropských peněz ve spolupráci Národního plánu obnovy a Ministerstva průmyslu a obchodu. Dotačního programu využil i pan Jiří Pelinka z Žamberka.
                      14:01
                      Hladina podzemní vody v okolí dolu Turów
                        Poslední měření v okolí polského dolu Turów ukázala, že díky podzemní těsnicí stěně stoupá podzemní voda směrem k České republice. Nárůst hladiny zaznamenali odborníci poprvé za posledních deset let.
                        16:14
                        20. ročník festivalu muzejních nocí
                          Začal dvacátý ročník festivalu muzejních nocí. Speciální program přichystalo před 700 muzeí a jiných kulturních institucí.
                          20:14
                          Výstava opravených věcí
                            Neobvyklou výstavu teď otevřelo Muzeum v přírodě v Zubrnicích na Ústecku. Vystavuje věci denního užití, které mají ale nějakou dobovou opravu. Na turisty tak čekají drátenicky opravené hrnce, koše, záplatované textilie, nebo třeba vana. Právě ta byla prvním exponátem.
                            22:06
                            Čtyřiadvacetihodinový festival fantasy a komiksu
                              V Ústecké knihovně právě začal festival FanKom. Akce pro příznivce sci-fi, fantasy, komiksů a her se odehrává v Lidové části knihovny a bude probíhat nepřetržitě až do sobotních osmnácti hodin.
                              22:18
                              Morčák velký na děčínském rybníce
                                Obyvatelé Děčína mají možnost pozorovat na Zámeckém rybníce morčáky velké.
                                22:55
                                Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově mlýně
                                  O víkendu budou dobrovolníci v Krkonoších sbírat odpadky po turistech. Ve Špindlerově Mlýně začali s úklidem pracovníci ski resortu, správci národního parku i školáci už dnes.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž25 minut
                                  Další díl
                                  20. května

                                  Přehled dílů

                                  321 dostupných
                                  Stopáž25 minut

                                  17. července

                                  Rozsáhlá modernizace železničního uzlu v České Třebové — Oprava nádražní budovy v Jaroměři — Nová odbočka na železnici mezi Prahou a Děčínem — Omezení provozu v nemocnicích — Situace s omezováním péče nemocnic v regionu — Zranění diváků při dostihu policie odložila — Přestavba křižovatky u Solnice na kruhový objezd bude hotová nejspíš dříve — Muž v Ústí nad Labem měl týrat padesát koček — Horolezci z Krkonoš jako první zdolali Muču Kiš — Rozhovor s horolezcem Jaroslavem Bánským — Nespokojenost obyvatel Děčína s novou továrnou — Noční požár kůlny v Otovicích na Broumovsku — Ceny průmyslu v červnu meziročně vzrostly — Výzvy na opravu Terezína a Josefova — Pokuta za nové převlékárny na Mšenu

                                  17. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  16. července

                                  <<Už nelze podat kandidátky pro krajské volby>> — Soud k výbuchu muničního skladu v Bílině — Tři zájemci o hradecký fotbalový klub — Opilý cyklista málem skončil pod kamionem — Spor o sochu sovětského vojáka v Litoměřicích — Kdy žádat odškodnění za zpoždění vlaků — Nebývalé škody po divočácích v Ústí nad Labem — Rozdíly v cenách za demolici ruiny v Pardubicích — Lávku přes Jizeru čeká demolice — Návrat ohrožených syslů do přírody — Invazivní rostliny ohrožují horské louky — Počet sebevražd v Česku mírně roste — ČNB zachytila přes tisíc padělků bankovek — Dva atmosferické jevy na jedné fotografii — 130 let od dálkové jízdy z barona Liebiega — Sběr semen v NP České Švýcarsko

                                  16. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  15. července

                                  Padla překážka pro dostavbu D11 — Letos se řidičům otevře nejvíc km dálnic — Liberec dražil odtažená auta — Podzemí Sněžky je opět přístupné — Zavazadla na letišti vykládají hasiči — Stavbaři na Miletě hloubí podchody — Soud potrestal vraždu chlapce na nádraží — Petice chce zabránit demolici mostu — Volné ubytovací kapacity na horách — Dotace na odstranění černých skládek — Ústavní soud řešil případ disidenta Wonky — Oprava přivaděče na dálnici D8 — Strážníci pomohli dítěti z uzamčeného auta — Návrh na obžalobu čtyř mužů kvůli vraždě — Neckyáda pobavila obyvatele Pnětluk — U jezera Most roste kopie Eiffelovy věže

                                  15. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  12. července

                                  Škody po bouřkách v Pardubicích — Bouřky nad Českem — Dvůr Králové prodá ŘSD pozemky kvůli D11 — Ujížděl policistům na D7 a naboural 3 vozidla — 77 let od tramvajové havárie v Ústí nad Labem — Solární podvod za 2,7 mil. korun — Zanesená řeka Bílina — Zhoršená kvalita vody na severovýchodě Čech — Labe v Pardubicích překlenul nový most — Horké počasí a jeho vliv na organismus — Sbírka na pomoc děčínské Slunečnici — Komplikace pro podnikatele v NP České Švýcarsko — Revitalizace koryta Bílé Nisy — Nové archeologické nálezy na hradu Grabštejn — Záchrana kočky z kanalizace — Sportovní hry seniorů

                                  12. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  11. července

                                  Na Trutnovsku přibude šest úsekových radarů — Pár kradl v kempu u Máchova jezera — Zanesené koryto řeky Bíliny — Vybržďování na českých silnicích — Rekonstrukce zatáčky v České Kamenici — Bourání stometrových chladicích věží — Bezpečně na vodě - kontrola plavidel — Diamo přestane investovat do okolí jezera Milada — V Holicích vyroste nové sociální centrum — Prvosledová hlídka zachránila krvácejícího muže — V Pardubicích začal festival šachu a her — Sokolům se v Proboštově daří — Výzkumníci z technické univerzity v Liberci vyvinuli skleněnou plastelínu.

                                  11. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  10. července

                                  10. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  9. července

                                  Snaha o obnovu zákazu vjezdu na hřebeny Krkonoš — Stavba liberecké náplavky nabírá zpoždění. — Nejvyšší nezaměstnanost je nyní na Mostecku — Policie pátrá po třináctileté dívce z Hostinného — Kraj řeší bezpečnost v okolí krajského úřadu — Prevence před požáry na polích — Požární cvičení v Českém Švýcarsku — Jednání o kompenzacích pro ovocnáře — Kontroly dětských letních táborů — Candáti jako lék na sinice — 5 let Hornického regionu Krušnohoří v UNESCO — Boj proti invazivním druhům rostlin — Vyproštění koně z příkopu na Litoměřicku — Narození vzácného hrošíka liberijského — Návštěvnost zámku Stekník roste

                                  9. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  8. července

                                  Stipendijní program Krajské zdravotní — Zavřená silnice v Mníšku, od dnešního dne i vlaková výluka. — Dopravní omezení u Moravské Třebové — Celozávodní dovolená v automobilce Škoda — Požár skladu stavebnin v Náchodě — Soud muži snížil trest na devět let — Speciální značení pomáhá proti krádeži kol — Zájem o předčasné penze — Rok fungování chytrého dopravního systému — Počasí v následujících dnech — Protipožární hlídky v NP České Švýcarsko — Policisté zachránili seniorovi život — Připomínka sokolské odbojové skupiny — Rekordní zájem na obor krejčí v Nové Pace — Zadržený muž měl v tašce přes sto škeblí — Rusalka v Prachovských skalách — Hejnické slavnosti pomáhají — Maringotka principála Kludského v Jirkově

                                  8. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  4. července

                                  Města mění koeficienty k dani z nemovitostí — Spor o výstavbu inovačního centra v Pardubicích — Řidičům se otevřela moderní silnice u České Lípy — ŘSD vybralo stavitele pro D35 u Hradce Králové — Plány s vyhlášením největší CHKO Krušné hory — Areál u přehrady Mšeno zahájil částečný provoz — Další rozsáhlá dopravní akce policie — Revize na přehradách v Povodí Ohře — Zásah hasičů kvůli poruše autobusu v KRNAP — Zásah kvůli podezření na vzpouru vězňů — Zájem o službu ZkusBus na Svitavsku mírně klesl — Kempy stále hlásí volné kapacity — Film láká k návštěvě muzeí v Pardubickém kraji — Ústecká adiktologická ambulance hledá nové sídlo — Historická tramvaj v provozu přes celé léto — Mistrovství Evropy ve vikingské hře kubb

                                  4. 7. 2024 na ČT1
                                  Stopáž25 minut

                                  3. července

                                  Silničáři začali stavět další část D6 — Modernizace nádrží v Liberci — Modernizace tratě mezi Libercem a Prahou — Střelce z Dolní Rovně poslal soud do vazby — Kontroly celníků u polských hranic — Pediatrická ordinace v Orlickoústecké nemocnici — V létě roste počet úrazů dětí — Porušování pravidel plavby na českých řekách — Průběh rekonstrukce jezu na Labi v Pardubicích — Nácvik hasičů v Českém Švýcarsku — Hrad Svojanov u Svitav čekají vylepšení — Spolupráce firem Explosia a Synthesia — Dálniční známky už letos vydělaly 4 miliardy Kč — Po 80 letech se rozezněly zvony v Horní Polici

                                  3. 7. 2024 na ČT1

                                  Napište nám