Louhované preclíky

Paté fermenté:
120 g mouka hladká
70 g voda
2g sůl
2g droždí
Těsto:
580g mouka hladká
11g sůl
12g slad
30g droždí
30g máslo
300g voda
190g paté fermenté
Lázeň:
1 litr vody
50 g jedlé sody
Hrubá sůl na posypání
Na pate fermenté smícháme všechny ingredience do tuhého hladkého těsta. Necháme přikryté v pokojové teplotě asi 1 hodinu vykynout a přemístíme na noc do lednice. Druhý den nůžkami rozstříháme na menší kousky, přidáme zbývající ingredience kromě másla a soli a hněteme 6 min. Poté přidáme sůl s máslem a vypracujeme v hladké nelepivé těsto. Necháme opět dobře zakryté vykynout.
Rozdělíme na kousky po 80g a rozválíme na dlouhé prameny. Stočíme do tvaru preclíků a uložíme na plech. Dáme na jednu hodinu odpočinout do lednice. Připravíme si lázeň smícháním hydroxidu a vody, jednotlivé Odpočaté preclíky v ni dobře namočíme (použijeme rukavice) a uložime na plech, posypeme solí a ihned pečeme při 190c asi 10 minut dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: