Bagely

Těsto:

300 g hladké mouky na kynutá těsta
150 g hladké špaldové mouky
280 g vody
20 g sladu
20 g droždí čerstvého nebo 10 g sušeného
8 g soli

Na dokončení:

150 g semínek – seznam, len, slunečnice, kmín, koriandr, fenykl

Vodu smícháme s droždím a stejným množstvím hladké mouky, dobře zamícháme a necháme přikryté 1 hod. kynout. Poté přidáme slad, zbylou mouku a 4 min. hněteme. Přidáme sůl a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme pružné těsto. Necháme ho nakynout přikryté do dvojnásobného objemu, nejméně 40 min.

Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílů a z každého Vyválíme pramen který stočíme do kruhu. Dáme na plech s papírem na pečení, který jsme lehce posypali moukou a necháme 30 min. přikryté kynout. V hrnci přivedeme k varu vodu a do vařící vody vkládáme postupně nakynuté bagely a vaříme je z každé strany jednu až 2 min. Opatrně je vybereme, posypeme směsi semínek a vkládáme do vyhřáté trouby 220°C a pečeme 12 až 14 min. dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl