Medovník s karamelovým krémem

Korpus:

240g moučkový cukr
150g vejce
165g med
15 g jablečný ocet
13g jedlá soda
75g olej
80g škrob kukuřičný
370g pohanková mouka

Náplň do medovníku:

200 g šlehačka 33%
200g karamelizované slazené mléko
150 g zakysané smetany

Vejce, cukr, med, citrónovou šťávu ušleháme do pěny. Přimícháme zbylé ingredience. Na papír si nakreslíme 7 kruhů, a hmotu na ně rozvážíme. Lžící rozetřeme dokulata a postupně upečeme při 170° dozlatova. Vychladíme.

Náplň: Šlehačku a slaný karamel ušleháme dotuha. Zlehka do ní zamícháme zakysanou smetanu. Rovnoměrně rozvážíme a naplníme šest korpusů, sedmý rozemeleme najemno a posypeme jim boky i povrch.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl