Medovník s karamelovým krémem

Korpus:
240g moučkový cukr
150g vejce
165g med
15 g jablečný ocet
13g jedlá soda
75g olej
80g škrob kukuřičný
370g pohanková mouka
Náplň do medovníku:
200 g šlehačka 33%
200g karamelizované slazené mléko
150 g zakysané smetany
Vejce, cukr, med, citrónovou šťávu ušleháme do pěny. Přimícháme zbylé ingredience. Na papír si nakreslíme 7 kruhů, a hmotu na ně rozvážíme. Lžící rozetřeme dokulata a postupně upečeme při 170° dozlatova. Vychladíme.
Náplň: Šlehačku a slaný karamel ušleháme dotuha. Zlehka do ní zamícháme zakysanou smetanu. Rovnoměrně rozvážíme a naplníme šest korpusů, sedmý rozemeleme najemno a posypeme jim boky i povrch.
Ohodnoťte tento recept:
17 hlasů