Bagety

25 g psýllia
480 g vody
180 g kukuřičného škrobu
180 g mouky z prosa
60 g pohankové mouky
25 g třtinového cukru
10 g soli
15 g drozdí
20 g olivového oleje
10 g jablečného octa
380 g vody a Psyllium smícháme a necháme 10 min. nabobtnat. Zbylou vodu, droždí a pohankovou mouku smícháme a necháme 15 min. nakynout.
Poté přidáme všechny ostatní ingredience a Uhněteme do hladkého nelepivého těsta. Necháme přikryté krátce nakynout. Těsto rozdělíme na 3 díly a z každého vytvarujeme bagetu, necháme je na pomoučené utěrce nakynout.
Opatrně přeneseme na plech s papírem na pečení, naříznene a pečeme při 250°C 10 min. a poté 15 min. při 220°C
Ohodnoťte tento recept:
11 hlasů