Kynutý závin s tvarohem a hruškami

Těsto:

400 g hladké mouky na kynutá těsta
200 g mléka
50 g cukru krupice
1 vejce M
50 g másla
20 g droždí
4 g soli

Náplň:

500 g tvaroh v kelímku
70 g cukru krupice

Hrušky:

300 g hrušek
50 g rozinky
30 g máslo
40 g cukr krupice
Celá skořice a badyán

Drobenka:

60 g hladké mouky
30 g cukru krupice
30 g másla

Na dokončení:

70 g másla
30 g rumu

Do mísy navážíme všechny kromě soli a másla a hněteme asi 5 až 6 min. Poté přidáme sůl, máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme pevné a pružné těsto. Přikryté ho necháme nakynout. Na tvarohovou náplň smícháme všechny ingredience. Na karamelizované hrušky v pánvi rozpustíme máslo s cukrem do světlého karamelu, přidáme na větší kousky nakrájené hrušky, které jsme předem vyjadřincovali a oloupali a krátce podusíme společně s kořením. Necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou zvlášť rozválíme na plat velikosti zhruba 30 krát 30 cm. Potřeme částí tvarohové náplně, posypeme hruškami a stočíme do závinu. Na plechu je necháme krátce dokynout, potřeme máslem a posypeme drobenkou, kterou jsme připravili smícháním. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 25 až 30 min. Po vytažení potřeme zbylým máslem s rumem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl