Kávové štafetky

Bezé plát:

180 g bílků
120 g cukru krupice
45 g hladké mouky
45 g mandlové mouky
40 g cukru moučka
5 g kávového lógru
1 g soli

Krém:

120 g bílé čokolády
100 g smetany ke šlehání
20 g silné uvařené kávy
120 g másla

Poleva:

150 g hořké čokolády
20 g kakaového másla

Z bílků a soli za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Lehce stěrkou vmícháme směs mouky, mandlí a logru a rozetřeme na plech pokrytý papírem na pečení, pocukrujeme cukrem moučka. Upečeme ve vyhřáté troubě při 220°C asi 5-6 minut. Necháme vystydnout a plát uložime na 2-3 hodiny do lednice, zvláční.

Na crème smícháme smetanu a kávu a přivedeme k varu. Tuto směs nalijeme na bílou čokoládu a rozpustíme. Vymícháme dohladka a po vychlazení vyšleháme s máslem do pevného krému. Vymícháme dohladka a po vychlazení vyšleháme s máslem do pevného krému.

Roládu podélně rozpůlíme na dva pásy, na povrch každého z nich rozetřeme jednu polovinu krému a stočíme do malé pevné rolády. Vychladíme a poté nakrájíme na 5 kousků po 8 cm. Konce namočíme v rozpuštěné čokoládě s kakaovým máslem.

Ohodnoťte tento recept: 

16 hlasů

Další recepty Celý díl