Kávové štafetky


Bezé plát:
180 g bílků
120 g cukru krupice
45 g hladké mouky
45 g mandlové mouky
40 g cukru moučka
5 g kávového lógru
1 g soli
Krém:
120 g bílé čokolády
100 g smetany ke šlehání
20 g silné uvařené kávy
120 g másla
Poleva:
150 g hořké čokolády
20 g kakaového másla
Z bílků a soli za postupného přidávání krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Lehce stěrkou vmícháme směs mouky, mandlí a logru a rozetřeme na plech pokrytý papírem na pečení, pocukrujeme cukrem moučka. Upečeme ve vyhřáté troubě při 220°C asi 5-6 minut. Necháme vystydnout a plát uložime na 2-3 hodiny do lednice, zvláční.
Na crème smícháme smetanu a kávu a přivedeme k varu. Tuto směs nalijeme na bílou čokoládu a rozpustíme. Vymícháme dohladka a po vychlazení vyšleháme s máslem do pevného krému. Vymícháme dohladka a po vychlazení vyšleháme s máslem do pevného krému.
Roládu podélně rozpůlíme na dva pásy, na povrch každého z nich rozetřeme jednu polovinu krému a stočíme do malé pevné rolády. Vychladíme a poté nakrájíme na 5 kousků po 8 cm. Konce namočíme v rozpuštěné čokoládě s kakaovým máslem.
Ohodnoťte tento recept: