Indiánky z višní


Buflery:
40 g cukru krupice
3 vejce M
10 g kukuřičného škrobu
20 g vody
70 g hladké mouky
1 g soli
Sníh z višní:
75 g bílků
75 g višňového pyré
1 g kyseliny citronové
300 g cukru krupice
100 g vody
Poleva:
500 g bílé či Ruby čokolády
75 g kakaového másla
Do mísy dáme žloutky, vodu a rozmícháme. Z bílků, cukru a škrobu ušleháme pevný sníh, nepřešleháme. Jednu třetinu smícháme se žloutkovou směsí a moukou a poté opatrně vmícháme zbylý sníh. Ihned tvarujeme sáčkem s hladkou trubičkou na plechy s papírem na pečení klenuté buflery, piškoty. Pečeme pomalu při 170°C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.
150g cukru přivedeme pomalu k varu s vodou, a vaříme až na teplotu 118°C. Pyré s bílky, cukrem a kyselinou vyšleháme dopevna. Uvařený cukr a pevný sníh musí být hotový zároveň. Tenkým pramenem rozvar za stálého šlehání nalejeme do sněhu a došleháme dopevna.
Na upečené a vychladlé piškoty střikáme sáčkem s velkou hladkou trubičkou vlažnou sněhovou hmotu do tvaru indiánků se širokým základem. Necháme v pokojové teplotě zaschnout a zchladnout. Po zaschnutí namáčíme v čokoládě a dozdobíme sušenými květy či mrazem sušeným ovocem.
Ohodnoťte tento recept: