Císařský trhanec

Trhanec:

4 vejce velikosti M
30 g másla rozpuštěného
5 g vanilkového extraktu
25 g cukru krupice
120 g hladké mouky
240 g mléka
1 g soli

Na Karamelizaci:

30 g másla
30 g cukru krupice

Rozinky v rumu:

50 g rozinek
50 g rumu

Na dokončení:

Cukr moučka
300 g jablečného pyré, přesnídávky

V míse smícháme mléko, Vanilkový extrakt, žloutky, mouku, sůl a rozpuštěné máslo dohladka. Opatrně vmícháme pevný sníh z bílku a cukru. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a na ni naneseme v silnější vrstvě připravenou hmotu. Pečeme zhruba 6 až 7 min., poté povrch posypeme cukrem, Hmotu v pánvi rozdělíme na čtvrtiny a obrátíme. Přidáme zbylé máslo a dopékáme. Po upečení v pánvi roztrháme na menší kousky a ty také do pečeme dozlatova. Servírujeme s rozinkami namočenými v rumu a jablečným kompotem, přesnídávkou. Posypemer cukrem moučkou.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl