Císařský trhanec


Trhanec:
4 vejce velikosti M
30 g másla rozpuštěného
5 g vanilkového extraktu
25 g cukru krupice
120 g hladké mouky
240 g mléka
1 g soli
Na Karamelizaci:
30 g másla
30 g cukru krupice
Rozinky v rumu:
50 g rozinek
50 g rumu
Na dokončení:
Cukr moučka
300 g jablečného pyré, přesnídávky
V míse smícháme mléko, Vanilkový extrakt, žloutky, mouku, sůl a rozpuštěné máslo dohladka. Opatrně vmícháme pevný sníh z bílku a cukru. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla a na ni naneseme v silnější vrstvě připravenou hmotu. Pečeme zhruba 6 až 7 min., poté povrch posypeme cukrem, Hmotu v pánvi rozdělíme na čtvrtiny a obrátíme. Přidáme zbylé máslo a dopékáme. Po upečení v pánvi roztrháme na menší kousky a ty také do pečeme dozlatova. Servírujeme s rozinkami namočenými v rumu a jablečným kompotem, přesnídávkou. Posypemer cukrem moučkou.
Ohodnoťte tento recept: