Rolky se špenátem a ricottou

Náplň:

500 g mraženého listového špenátu (ne protlak)
300 g ricotty
8 g sušeného česneku
2 g soli
1 g mletého pepře

Těsto:

300 g hladké mouky
150 g másla
170 g zakysané smetany
3 g soli
5 g mleté papriky

Na dokončení:

50 g piniových oříšků
1 vejce velikosti M

Špenát rozmrazíme a přebytečnou vodu z něj necháme odkapat na cedníku. Dáme do mísy, přidáme ricottu, sůl a koření a pomocí stěrky zamícháme. Hmotu Přendáme do cukrářského sáčku, odstřihne špičku asi 3 cm a na plech s papírem na pečení stříkáme 5 dlouhých válečků na délku plechu. Plech dáme do mrazáku asi na 1 hod., válečky musí částečně zamrznout před dalším zpracováním.

Na těsto dáme do mísy mouku a máslo, přidáme sůl a koření a vypracujeme drobenku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a rychle a krátce zamícháme do hladkého a nelepivého těsta. To necháme v lednici asi 15 min. odpočinout.

Poté těsto rozválíme na pomoučněném vále do obdélníku 40 × 30 cm. Nakrájíme ho na 5 stejně dlouhých a širokých pásů, lehce je potřeme rozšlehaným vajíčkem a zamražené válečky do každého pásu zabalíme. Ostrým nožem je nakrájíme na 6 cm dlouhé špalíčky, posypeme piniema a odkládáme je na plech s papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C asi 20 až pětadvacet minut dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl