Irský chleba se sodou


Těsto:
250 g hladké mouky
250 g celozrnné mouky
100 g jemných ovesných vloček
50 g slunečnicových semínek
10 g jedle soudy
10 g soli
500 g podmáslí
50 g másla
Na dokončení:
50 g slunečnicových semínek
50 g velkých ovesných vloček
Do mísy navážíme všechny sypké ingredience, dobře zamícháme, přidáme směs podmáslí a rozpuštěného másla a rychle a krátce zamícháme. Hmotu necháme několik minut odpočinout, poté rozdělíme na dvě poloviny a z každé na pomoučněném a semínky posypaném vále utvoříme malou večku.
Dáme na plech s papírem na pečení a pečeme, necháme asi 20 min. odpočinout a poté pečeme při 200 °C asi 25 až 30 min. dotmava. Necháme vychladnout na mřížce.
Ohodnoťte tento recept:
46 hlasů