Crema Catalana con tortas de aceite

Krém:

800 g mléka
200 g Smetany ke šlehání
100 g cukru krupice
120 g žloutků
40 g kukuřičného škrobu
Dva celé kousky skořice
Kůra z jednoho pomeranče a jednoho citrónu

Tortas de aceite:

160g hladká mouka
80g teplá voda
60g olivový olej
1g sůl
25g cukr krupice
2g anýz
5g droždí
50 g třtinového cukru na karamelizovaní

Mléko, skořici, obě kůry přivedeme k varu. Zvlášť rozmícháme smetanu, cukr, žloutky a škrob dohladka. Na tuto směs přecedíme vařené mléko a za stálého míchání 1 min. provaříme. Horku hmotu nalejeme do ohnivzdorných misek. Krém necháme vychladnout.

Na tortas smícháme všechny ingredience do hladkého těsta, které necháme 1 hodinu zabalené v lednici odpočinout. Poté ho rozdělíme na 8 stejných kousků a z každého vyválíme tenkou placku o průměru 14-15cm, dáme na plech s papírem, potřeme vodou a posypeme cukrem. Pečeme při 200°C dokud povrch nezezlátne.

Studený krém posypeme cukrem a flambovací pistolí necháme zkaramelizovat.

Ohodnoťte tento recept: 

7 hlasů

Další recepty Celý díl