Rakvičky se šlehačkou

Hmota na rakvičky:

240 g pudrového cukru
80 g žloutků
1/2 vanilkového lusku

Na dokončení:

50g sádlo na tvořítka

Náplň:

250g smetana ke šlehání 33%
100g smetana ke šlehání 40%
1/2 vanilkový lusk

Žloutky, cukr a vanilku ušleháme do pěny, dáváme pozor, abychom hmotu nepřešlehali. Formičky vymažeme sádlem a necháme zatuhnout. Hmotou naplníme formičky do poloviny a ihned vložíme do vyhřáté trouby na 150c, dopékáme při 130C po nabytí objemu. Celková doba pečení je 35-45minut.

Vyjmeme po částečném vychladnutí. Nazdobíme řezanou trubičkou dopevna ušlehanou šlehačkou se zrníčky vanilkového lusku.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl