Rakvičky se šlehačkou


Hmota na rakvičky:
240 g pudrového cukru
80 g žloutků
1/2 vanilkového lusku
Na dokončení:
50g sádlo na tvořítka
Náplň:
250g smetana ke šlehání 33%
100g smetana ke šlehání 40%
1/2 vanilkový lusk
Žloutky, cukr a vanilku ušleháme do pěny, dáváme pozor, abychom hmotu nepřešlehali. Formičky vymažeme sádlem a necháme zatuhnout. Hmotou naplníme formičky do poloviny a ihned vložíme do vyhřáté trouby na 150c, dopékáme při 130C po nabytí objemu. Celková doba pečení je 35-45minut.
Vyjmeme po částečném vychladnutí. Nazdobíme řezanou trubičkou dopevna ušlehanou šlehačkou se zrníčky vanilkového lusku.
Ohodnoťte tento recept:
25 hlasů