Žloutková Bábovka s polevou
Těsto:
120 g žloutků
250 g cukru krupice
10 g vanilkové esence
120 g měkkého másla
300 g podmáslí
300 g polohrubé mouky
12 g prášku do pečiva
2 g soli
1 vanilkový lusk
10 g mrazem sušených jahod
30 g sekaných pistácií
Poleva:
100 g žloutků
200 g cukru moučka
Na dokončení:
10 g Mrazem sušené jahody
20 g pistacii
Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou a solí do pěny, přidáme měkké máslo a krátce prošleháme. Vmícháme všechny ostatní ingredience a mícháme, dokud nezískáme hladkou kompaktní hmotu.
Vytvořenou hladkou kompaktní hmotu nalejeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 160 °C asi 45-50 minut, nebo dokud špejle nezůstane suchá.
Vyndáme z formy, necháme krátce vychladnout a vyklopíme na talíř. Polejeme polevou utěrkou ze žloutků a cukru a dozdobíme sušenými jahodami a pistáciemi.
Ohodnoťte tento recept: