Žloutková Bábovka s polevou

Těsto:

120 g žloutků
250 g cukru krupice
10 g vanilkové esence
120 g měkkého másla
300 g podmáslí
300 g polohrubé mouky
12 g prášku do pečiva
2 g soli
1 vanilkový lusk
10 g mrazem sušených jahod
30 g sekaných pistácií

Poleva:

100 g žloutků
200 g cukru moučka

Na dokončení:

10 g Mrazem sušené jahody
20 g pistacii

Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou a solí do pěny, přidáme měkké máslo a krátce prošleháme. Vmícháme všechny ostatní ingredience a mícháme, dokud nezískáme hladkou kompaktní hmotu.

Vytvořenou hladkou kompaktní hmotu nalejeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme při 160 °C asi 45-50 minut, nebo dokud špejle nezůstane suchá.

Vyndáme z formy, necháme krátce vychladnout a vyklopíme na talíř. Polejeme polevou utěrkou ze žloutků a cukru a dozdobíme sušenými jahodami a pistáciemi.

Ohodnoťte tento recept: 

36 hlasů

Další recepty Celý díl