Citronové tymiánové cookies s ricottou

Těsto:

250 g ricotty
250 g hladké mouky
90 g cukru moučka
20 g olivového oleje
3 g jedlé sody
2 g soli
1 vejce velikosti M
2 ks citróny – kůra
15 g citronové šťávy
Čerstvý tymián

Poleva:

100 g pudrového cukru
25 g citronové šťávy
10 g olivového oleje
Na dokončení:
Sušené macešky

V míse utřeme cukr, ricottu, olej, kůru a šťávu z citronu, přidáme vejce a zbylé ingredience. Z hmoty tvarujeme koule o 40 g, dáváme na plech s papírem dále od sebe. Pečeme při 170°C asi 15-18 minut. Po vytažení je odekorujeme polevou z cukru, šťávy a oleje. Dokončíme sušenými maceškami.

Ohodnoťte tento recept: 

43 hlasů

Další recepty Celý díl