Čokoládová kostka ze sladkých brambor

Těsto:

440 g pyré ze sladkých brambor
180 g kokosového a nebo kešu másla
100 g javorového sirupu
60 g kakaa
6 g prášku do pečiva
3 g jedlé sody
1 g skořice
2 g soli

Krém:

150 g hořké čokolády
150 g arašídového másla
30 g javorového sirupu

Na těsto smícháme všechny ingredience do hladké hmoty a natřeme do pekáčku o rozměrech 20 × 30 cm, který jsme vymazali olejem a vyložili papírem na pečení. Pečeme velmi pomalu při 160°C asi 35 až 40 min., před vytažením zkusíme špejlí, musí zůstat téměř Suchá. Dáme na mřížku vychladnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní, přidáme polovinu arašídového másla a dobře rozmícháme. Tuto směs natřeme na vychladlý základ, javorový sirup rozmícháme se zbylým arašídovým máslem a touto hmotou omramorujeme čokoládovou vrstvu.

Dáme ztuhnout a krájíme na porce.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl