Banánová buchta na plech
Plech 30 krát 40 cm
Těsto:
350 g přezrálých banánů
200 g hladké mouky
170 g celozrnné mouky
6 g prášku do pečiva
6 g jedle sody
4 g skořice
3 g soli
170 g měkkého másla
200 g třtinového cukru
100 g rozinek
360 g kefíru
3 vejce velikosti M
Krém:
250 g žervé
200 g arašídového másla
150 g mléčné čokolády
1 g soli
Na dokončení:
50 g sekaných slaných arašídů
Banány rozmačkáme, přidáme vejce, kefír a olej, cukr a koření a zamícháme. Přidáme všechny ostatní ingredience a tuto hmotu nalejeme na olejem vymazaný a papírem vyložený plech. Dobře uhladíme povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi 25 až 30 min., dokud špejle nezůstane suchá.
Necháme vychladnout.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní přidáme arašídové máslo a sůl, nakonec zašleháme žervé a tuto krémovou hmotu natřeme na upečený a vychladlý základ. Ozdobíme sekanými arašídy.
Ohodnoťte tento recept: