Banánová buchta na plech

Plech 30 krát 40 cm

Těsto:

350 g přezrálých banánů
200 g hladké mouky
170 g celozrnné mouky
6 g prášku do pečiva
6 g jedle sody
4 g skořice
3 g soli
170 g měkkého másla
200 g třtinového cukru
100 g rozinek
360 g kefíru
3 vejce velikosti M

Krém:

250 g žervé
200 g arašídového másla
150 g mléčné čokolády
1 g soli

Na dokončení:

50 g sekaných slaných arašídů

Banány rozmačkáme, přidáme vejce, kefír a olej, cukr a koření a zamícháme. Přidáme všechny ostatní ingredience a tuto hmotu nalejeme na olejem vymazaný a papírem vyložený plech. Dobře uhladíme povrch a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi 25 až 30 min., dokud špejle nezůstane suchá.

Necháme vychladnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní přidáme arašídové máslo a sůl, nakonec zašleháme žervé a tuto krémovou hmotu natřeme na upečený a vychladlý základ. Ozdobíme sekanými arašídy.

Ohodnoťte tento recept: 

91 hlasů

Další recepty Celý díl