Německý apfelkuchen

Forma o průměru 26 cm

Těsto:

125 g měkkého másla
125 g cukru krupice
250 g hladké mouky
3 vejce o velikosti M
50 g zakysané smetany
12 g prášku do pečiva
2 g soli

Na dokončení:

750 g jablek Golden delicious
10 g hladké mouky
2 g sušené levandule
Cukr moučka v mlýnku

Máslo ušleháme s cukrem krupice, postupně přidáme vejce, směs mouky, prášku do pečiva a soli a také zakysanou smetanu. Hmota nesmí být sražená. Jablka nakrájíme na větší kostky, smícháme s levandulí a moukou a poté zabalíme do připraveného těsta.

Tuto hmotu dáme do papírem vyložené dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C asi 40 až 45 min., dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane suchá. Vyjmeme z trouby, Necháme vychladnout na mřížce, opatrně vyndáme z dortového ráfku a pocukrujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

62 hlasů

Další recepty Celý díl