Německý apfelkuchen
Forma o průměru 26 cm
Těsto:
125 g měkkého másla
125 g cukru krupice
250 g hladké mouky
3 vejce o velikosti M
50 g zakysané smetany
12 g prášku do pečiva
2 g soli
Na dokončení:
750 g jablek Golden delicious
10 g hladké mouky
2 g sušené levandule
Cukr moučka v mlýnku
Máslo ušleháme s cukrem krupice, postupně přidáme vejce, směs mouky, prášku do pečiva a soli a také zakysanou smetanu. Hmota nesmí být sražená. Jablka nakrájíme na větší kostky, smícháme s levandulí a moukou a poté zabalíme do připraveného těsta.
Tuto hmotu dáme do papírem vyložené dortové formy a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C asi 40 až 45 min., dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane suchá. Vyjmeme z trouby, Necháme vychladnout na mřížce, opatrně vyndáme z dortového ráfku a pocukrujeme.
Ohodnoťte tento recept: