Francouzský Tarte Boulangere
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223544160500012/1041782.jpg?1714233995)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/15179987928/foto09/recepty/m_13261.jpg?1714234022)
Rychlé listové těsto:
150 g hladké mouky
150 g studeného másla
55 g ledové vody
2g citronové šťávy
5g cukru moučka
2g sůl
Pečená jablka:
1 kg jablek Pink Lady
70 g třtinového cukru
30 g kalvádosu
50 g másla
3 g skořice
1 malý citron kůra i šťáva
Na dokončení:
50 g vody
50 g toustované mandle plátky
Na rychle listové těsto smícháme mouku, studené máslo, cukr a sůl do větších žmolků, přidáme vodu a citrónovou šťávu a rychle a krátce vypracujeme těsto. Rozválíme a přeložíme na třikrát a ještě jednou rozválíme a opět přeložíme, tentokráte na čtyřikrát. Těsto zabalíme a dáme do lednice odpočinout. Za 0,5 hod. tento postup zopakujeme ještě jednou.
Poté ho rozválíme na sílu 5mm a vykrojíme z něj tvar kruhu o průměru asi 26-28 cm. Jablka vyjadřincujeme a nakrájíme na osminky, smícháme je s rozpuštěným máslem, cukrem, skořicí a Kalvádosem, kůrou a šťávou z citronu a narovnáme je do pekáčku, dáme do trouby na 15 min. péct.
Poté odebereme 200 g a rozmixujeme je ponorným mixérem. Tuto pastu natřeme na rozvalené těsto, na které naskládáme pečená jablka. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25 až 30 min. dozlatova. Po vytažení potřeme rozvařeným meruňkovým džemem s vodou a ozdobíme mandlemi.
Ohodnoťte tento recept: