Bramborové knedlíky se švestkami


Těsto:
800 g oloupaných a uvařených brambor
25 g bramborového škrobu
300 g hrubé mouky
1 vejce o velikosti M
3 g soli
Náplň:
1 kg švestek
50 g mandlí
Karamelizovaná strouhanka:
50 g másla
60 g třtinového cukru
100 g strouhanky
3 g skořice
Na dokončení:
Máslo
Med
Vychladlé brambory nastrouháme najemno, přidáme sůl, vejce a mouku se škrobem a rychle vytvoříme kompaktní těsto. Švestky vypeckujeme, místo pecky dáme mandli a obalujeme je tenkou vrstvu těsta, vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 5 až 6 min., dokud nevyplavou.
Na másle zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme strouhanku a mícháme, dokud není zcela obalená máslovým karamelem. Úplně nakonec přidáme skořici. Tuto směs necháme vychladnout za občasného míchání.
Knedlíky podáváme se s karamelizovanou strouhankou, máslem a medem.
Ohodnoťte tento recept: