Knedlíky z odpalovaného těsta s meruňkami


Odpalovaná hmota:
400 g mléka
75 g másla
270g hrubé mouky
2 vejce velikosti M
2g soli
Náplň:
1 kg meruněk
Omáčka:
500 g meruněk
100 g želírovacího cukru
60 g másla
1/2 vanilkového lusku
Na dokončení:
200 g bílého jogurtu
Cukr moučka v mlýnku
Meduňka v květináči
Do hrnce dáme mléko, sůl a máslo a přivedeme k varu. Poté zavaříme hrubou mouku a odpaluje M, dokud nezískáme kompaktní těsto. Necháme ho mírně vychladnout a zamícháme vejce. Meruňky opatrně vypeckujeme a obalíme je tenkou vrstvu těsta. Vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 5 až 6 min.
Na omáčku meruňky nakrájíme na malé kousky, přidáme máslo, želírovací cukr, vanilku a přivedeme za stálého míchání k varu. Vaříme asi 3 až 4 min. do změknutí meruněk.
Knedlíky podáváme s omáčkou, jogurtem pocukrujeme a můžeme zdobit bylinkami.
Ohodnoťte tento recept: