Makové housky


Těsto:
300 g chlebové mouky
300 g hladké mouky na Kynutá těsta
320 g vody
60 g sádla
20 g droždí
12 g soli
30 g lněného semínka
Na dokončení:
100 g máku
Do mísy navážíme všechny ingredience kromě sádla a soli a hněteme na nejnižší stupeň asi 3 až 4 min. Poté přidáme sůl a úplně nakonec sádlo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme hladké a nelepivé těsto. Necháme ho v pokojové teplotě dobře přikryté nakynout do dvojnásobného objemu.
Poté ho rozdělíme na 12 stejných ks, Rozválíme do pramenů 30 až 40 cm dlouhých a spleteme do housek. Potřeme vodou, posypeme mákem a necháme v pokojové teplotě dokynout.
Vkládáme do vyhřáté trouby na 230°C a pečeme 12 až 13 min. dozlatova.
Ohodnoťte tento recept:
92 hlasů