Beránek s kandovaným ovocem

Těsto:

330g bio hladká mouka
260g cukr krupice
130g olivový olej
250g bílý jogurt
6 ks vejce o velikosti M
12 g prášek do pečiva
1 menší citron- šťáva i kůra
100 g kandovaného ovoce
1g sůl

Na formu:

30g olej
30g mouky

Sníh:

200 g cukru krupice
100 g bílku
15 g citronové šťávy
Jeden vanilkový lusk

Na dokončení:

100 g lentilek

Mouku smícháme s cukrem, Kandovaným ovocem, solí a práškem do pečiva, citronovou kůrou; přidáme vejce, olej, jogurt a šťávu. Stěrkou zamícháme dohladka.

Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, Nalijeme do ní hmotu, dobře uhladíme a vložíme do trouby a pečeme při 160C asi 45-50 minut; zkusíme špejlí. Vyjmeme z trouby a necháme částečně vychladnout.

Poté beránka z formy vyjmeme. Bílky, cukr, vanilku a šťávu nahřejeme ve vodní lázni na 60°C; cukr musí být zcela rozpuštěný a poté vyšleháme dopevna. Sníh nastříkáme na beránka pomocí cukrářského sáčků s malou zdobící špičkou.

Ohodnoťte tento recept: 

50 hlasů

Další recepty Celý díl