Beránek s kandovaným ovocem


Těsto:
330g bio hladká mouka
260g cukr krupice
130g olivový olej
250g bílý jogurt
6 ks vejce o velikosti M
12 g prášek do pečiva
1 menší citron- šťáva i kůra
100 g kandovaného ovoce
1g sůl
Na formu:
30g olej
30g mouky
Sníh:
200 g cukru krupice
100 g bílku
15 g citronové šťávy
Jeden vanilkový lusk
Na dokončení:
100 g lentilek
Mouku smícháme s cukrem, Kandovaným ovocem, solí a práškem do pečiva, citronovou kůrou; přidáme vejce, olej, jogurt a šťávu. Stěrkou zamícháme dohladka.
Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, Nalijeme do ní hmotu, dobře uhladíme a vložíme do trouby a pečeme při 160C asi 45-50 minut; zkusíme špejlí. Vyjmeme z trouby a necháme částečně vychladnout.
Poté beránka z formy vyjmeme. Bílky, cukr, vanilku a šťávu nahřejeme ve vodní lázni na 60°C; cukr musí být zcela rozpuštěný a poté vyšleháme dopevna. Sníh nastříkáme na beránka pomocí cukrářského sáčků s malou zdobící špičkou.
Ohodnoťte tento recept: