Piškotová ořechová roláda s džemem


Korpus:
6 ks vejce velikosti M
150 g třtinového cukru
120 g hladké špaldové mouky
60 g mletých lískových ořechů
2 g skořice
1 g soli
10 g oleje
Meruňkový džem:
400 g přezralých meruněk
200 g želírovacího cukru
20 g citronové šťávy
Jeden vanilkový lusk
Meruňkový krém:
170 g másla
170 g meruňkového džemu
Na dokončení:
100 g plátku lískových ořechů
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh do kterého opatrně zamícháme žloutky a olej a úplně nakonec sypké ingredience. Tuto hmotu rozetřeme na plech s papírem na pečení a ihned pečeme při 240°C asi 5 až 6 min. Ještě za horka upečený plát sundáme z plechu. Necháme zcela vychladnout.
Přezralé meruňky nakrájíme na menší kousky, přidáme vanilku a želírovací cukr a za stálého míchání uvaříme džem. Necháme schladnout. 200 g džemu natřeme na upečený roládový plát.
Máslo vyšleháme s džemem do hladkého krému, dvě třetiny použijeme jako náplň, roládu stočíme, utáhneme a zbylým krémem potřeme povrch a roládu obalíme v hoblovaných lískových ořeších.
Ohodnoťte tento recept: