Žloutkové věnečky


Odpalovaná hmota:
100g voda
120g mléko
80g máslo
10g cukr krupice
3g sůl
160g hladká mouka
230g vejce
Žloutkový krém:
480g mléko
80g žloutky
125g cukr krupice
50g vanilkový pudink
50g máslo
40g rum
1 vanilkový lusk
Poleva citrónová:
200g cukr pudrový
30-40g citronová šťáva
10g medu
5 g oleje
Do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixeru s protínačkou mícháme na nejnižší stupeň minutu a poté postupně přidáme vejce. Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečícím papírem věnečky o průměru 5cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 240C a stáhneme teplotu na 220C. Po nabytí objemu (10-15 minut) stáhneme teplotu na 180C a dopečeme. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Na krém všechny ingredience smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Řádně provaříme, 2-3 minuty. Vychladíme přikryté fólií. Po vychladnutí rozšleháme a přidáme 150g měkkého másla. Krémem naplníme sáček s hvězdicovou špičkou.
Na polevu utřeme dohladka všechny ingredience.
Vychladlé věnečky podélně prokrojíme, naplníme krémem. Vršky namočíme do polevy, necháme okapat a přiložíme na nastříkanou náplň.
Ohodnoťte tento recept: